Dünyaya yayılıyor! İki Osmanlı torunu Bitcoin’i resmi para birimi yapıyor

Dedeleri Osmanlı pasaportuyla Filistin ve Irak'tan Orta Amerika'ya göçen iki siyasetçi kripto para birimi Bitcoin'i resmi para birimi yapıyor. Birincisi El Salvador Devlet Başkanı Nayip Bukele ikincisi ise Meksika Meclis üyesi Eduardo Murat Hinojosa.

Dünyaya yayılıyor! İki Osmanlı torunu Bitcoin’i resmi para birimi yapıyor
Dünyaya yayılıyor! İki Osmanlı torunu Bitcoin’i resmi para birimi yapıyor
GİRİŞ 10.06.2021 09:43 GÜNCELLEME 10.06.2021 09:43
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

El Salvador Devlet Başkanı Nayip Bukele dün itibarıyla ülkenin mevcut ulusal para birimi olan doların yanına resmi para birimi olarak Bitcoin'i koydu.

ABD ve Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) baskısına rağmen kripto para birimi Bitcoin'i yasal hale getiren ilk ülke olarak tarihe geçen El Salvador'da yasa tasarısı 62 'evet' oyuyla kabul edildi.

Binance'ın CEO'su'ndan dikkat çeken açıklama! Bitcoin'de rüzgar tersine döndüBinance'ın CEO'su'ndan dikkat çeken açıklama! Bitcoin'de rüzgar tersine döndü


SEÇİM VAADİYDİ
Oylama öncesinde Bukele, Bitcoin'in resmi ödeme aracı olmasının ülkeye yatırım, turist, yenilik ve ekonomik kalkınma kazandıracağını söyledi.

Bukele'nin müttefiklerinden olan GANA Başkan Yardımcısı Romeo Auerbach da, "Bu yasayla El Salvador dünyanın radarına girecek. Yabancı yatırımlar için daha cazip bir merkez olacağız" ifadelerini kullandı.

Seçimlerden önce Bukele kripto paraların resmi para birimi olacağını vaad etmişti. Bu vaadi yerine getirdiğini söyleyen Bukele, aynı zamanda El Salvador'a yurtdışında yaşayan vatandaşlarından ciddi miktarda para transferi olduğunu belirterek kripto para ile bu transferlerin hem daha kolay hem de daha az maliyetli bir şekilde gerçekleştirilebileceğini söyledi.

ORTA AMERİKA'YA YAYILIYOR
El Salvador'un Bitcoin açıklamasının ardından Meksika Meclis Üyesi Eduardo Murat Hinojosa, meclise Bitcoin'in yasal olarak kabulü için öneride bulunacağını açıkladı.

Alejandro Murat Hinojosa, Hinojosa, kripto para birimine desteğini göstermek adına, Twitter profil fotoğrafına "lazer gözlerini" ekledi. El Salvador'un ardından Paraguay, Panama, Arjantin, Brezilya ve Kolombiya'dan da birçok politikacı Bitcoin konusunda sosyal medya mesajları attı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 23
  • ŞENOL YILDIRIM 2 yıl önce Şikayet Et
    Bitcoin para birimi değildir. Bitcoin değeri Dolar ile ölçülen sanal bir değişim aracıdır. Kladı ki bitcoin hiçbir gücün güvencesinde değildir. Yarın adam dükkanı kapatıyorum dese hiç kimse birşey yapamaz.
    Cevapla
  • Enver 2 yıl önce Şikayet Et
    Öyle bişi yok :) Bir de işi biliyor gibi yazmış. olmayan dükkan kapanamaz.
    Cevapla
  • Kürşat 2 yıl önce Şikayet Et
    Herhalde Mexika Orta Amerika uyuşturucu ticareti için kulanacak. Resmi olumca para transferi yaparlar. Sıradan Vatandaş anlamaz bu işkeri!
    Cevapla
  • Alihaydar 2 yıl önce Şikayet Et
    doların babalara yan gelmesi yakındır
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    dolarin yerini hazirliyorlar dolar sahteydi buda sahtenin sahtesi iblisin altini
    Cevapla
  • Durani 2 yıl önce Şikayet Et
    yahudi nasıl Ecdatın torunu oluyor, saçmalamışsınız resmen
    Cevapla
  • Doctor who 2 yıl önce Şikayet Et
    Medya kimlerin elinde görün işte.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle