Tüm gözler Türkiye'nin üzerinde! Dünya ilk kez görecek

Kapılarını yarın açacak olan IDEF, Türk savunma sanayiini bir kez daha dünya vitrinine taşıyacak. Fuarda 31 bakan, 11 genelkurmay başkanı ve 33 kuvvet komutanı, Türk ürünlerini yerinde görecek.

Tüm gözler Türkiye'nin üzerinde! Dünya ilk kez görecek
Tüm gözler Türkiye'nin üzerinde! Dünya ilk kez görecek
GİRİŞ 16.08.2021 16:42 GÜNCELLEME 16.08.2021 16:42
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Türk savunma sanayiinin son dönemde geliştirdiği ürünlerin görücüye çıkacağı 15'nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2021) yarın başlıyor. 20 Ağustos'a kadar sürecek olan fuar Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Dünyada düzenlenen 32 savunma sanayii fuarı arasında katılımcı firma sayısı itibarıyla üçüncü sırada yer alan IDEF, Türkiye'nin bir dünya markası olarak 15'inci kez kapılarını açacak.

YABANCI AKIN EDECEK

Türk savunma sanayii ile birlikte sürekli güçlenen fuarda sergilenecek ürünler arasında zırhlı muharebe araçları, insansız kara ve hava araçları, roketler, güdümlü füzeler, piyade silahları, askeri simülatörler, patlayıcı madde imha ekipmanları gibi bir dizi ürün yer alacak. Fuarda 53 ülkeden 536'sı yerli, 700'ü yabancı olmak üzere toplam 1236 firma, 38 bin metrekarelik alanda ürün ve hizmetlerini sergileyecek. IDEF 2021'e 31'i bakan, 11'i genelkurmay başkanı ve 33'ü kara kuvvetleri komutanı olmak üzere 89 üst düzey yetkilinin katılması öngörülüyor. Fuara ayrıca 79 ülkeden 154 heyetin, bu heyetlere dahil de yaklaşık 500 heyet üyesinin katılımı bekleniyor. Fuar açılışına kadar bu sayının daha da artması bekleniyor. Pandemi öncesi düzenlenen IDEF 2019'a, 71 ülke ve 3 uluslararası kuruluştan 151 heyet ve 588 heyet üyesi ağırlanmıştı.

Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı HÜRJET

MMU İLK KEZ İDEF'TE

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Türkiye'nin milli beka projesi Milli Muharip Uçak'ı, IDEF'te ilk kez sergileyecek. Fuarda TUSAŞ; Anka, Amksungur, Atak, Atak 2, Gökbey, Hürkuş ve Hürjet'i de sergileyecek.

LAZERLE BOMBA İMHA EDECEK

Türkiye'nin ilk silahlı drone sistemi Songar'ın "yüksek güçlü lazerle" bomba imha görevinde kullanılması amaçlanıyor. Asisguard Genel Müdürü Mustafa Barış Düzgün "TÜBİTAK BİLGEM ile yüksek güçlü lazeri Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bomba imhasına yönelik bir ihtiyacını karşılamak için kullanıp kullanamayacağımızı düşünerek Songar'a entegre etmek için çalışmaya başladık" dedi. Songar IDEF'te de boy gösterecek

KTJ-3200 Milli Turbojet Motoru

MİLLİ TURBOJET MOTORA YENİLERİ EKLENİYOR

Türk savunma sanayiinin ihtiyaçları için KTJ-3200 Milli Turbojet Motoru'nu geliştiren Kale Ar-Ge, yeni turbojet motor projeleri için kolları sıvadı. Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay "Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı'nın önderliğinde geliştirdiğimiz KTJ-3200 Milli Turbojet Motor'un şirket içi kalifikasyon süreçleri tamamlanmış durumda, kabul ve kapanış faaliyetlerine geçildi. Kazanılan bilgi birikimi ve tecrübeyle yeni turbojet motor projelerine başladık" dedi. Okyay "Mevcut motorun boyutlarında ancak daha ileri özelliklere sahip "gelişmiş turbojet motorlar" ve daha küçük boyutlarda ama en son teknolojilere sahip yeni motorlar üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu. Okyay, mühendis sayısını bu yıl yüzde 35 artırmayı hedeflediklerini de bildirdi.

İLK KEZ GÖRÜCÜYE ÇIKACAK ÜRÜNLER

ASELSAN: 250'den fazla ürün ve sistemi tanıtacak. Şirket, bu yıl ilk kez "Millileştirilmiş Ürünler" sergisi de düzenleyecek.

Roketsan: Su üstü ve su altı hedeflere karşı geliştirilen milli torpidolarla fuarda yer alacak.

Katmerciler: 15 yaşında terör şehidi olan Eren Bülbül'ün adının verildiği 4x4 meskun mahal müdahale aracı 'Eren' ve 4x4 taktik tekerlekli zırhlı aracı Hızır-II ilk kez bu fuarda sektörün beğenisine sunulacak.

BİTES: "Geleceğin askeri" için yapılan çalışmalar kapsamında oluşturulan Askeri Taktik Operasyon Kiti'nin (ATOK) ilk kez tanıtımını yapacak.

Meteksan: Hareketli hedef tespit radarı MİLSAR'ı, göreve hazır halde ilk kez sergileyecek.

HAVELSAN: İHA ve İKA'lardan oluşan dijital birlik konseptini ilk kez görücüye çıkaracak.

MKE AŞ: Denizde kullanılmak üzere geliştirdiği Yakın Hava Savunma Sistemi'ni tanıtacak.

Nurol Makina: Türk zırhlısı Yörük 4x4'ün pikap versiyonunu görücüye çıkarıyor.

TÜMOSAN: İlk defa PUSAT Hibrit aracını sergileyecek.

Canik: Yerli ve milli uçaksavar 12.7 mm ağır makineli tüfeği görücüye çıkaracak.

Kaptanoğlu-Desan Tersanesi: En yüksek yerlilik oranına sahip gemiyi tanıtacak.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 21
  • Remo 2 yıl önce Şikayet Et
    Birazda heykeller yapın chpkk ve ip yı çatlatacaksınız.
    Cevapla
  • ülkü ocaklı 2 yıl önce Şikayet Et
    patlayıcılara odaklanılmalı. artık urunler ufak patlayicilarda ufak ama cok etkili olmalı bunun formulu gece gunduz calisilip bulunmalı atom bombasina eşdeger bir patlayici kesfetmeli bilim adamlarimiz muhendislerimiz
    Cevapla
  • Öneri 2 yıl önce Şikayet Et
    Çinliler robot itfayiciler yapmişlar bizde yapalim super bişey insanin giremiyeceği kimyasaltesis yanginlarinda kullaniyorlar bizde yapalim yuotupta ruslarda yuksek binalardaki yanginlariçin hortumsuz itfaiye araci yapmişlar oda super bizde yapalim
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    ser verelim sır vermeyelim .
    Cevapla
  • Serhat 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz daha yabancilarin fuarina gidemezken simdi onlar bizim fuarimizda yerli mallarimizi görmeye geliyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle