Bakanlıktan son dakika EYT açıklaması! Tartışmalara noktayı koydu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT ile ilgili açıklama geldi. Bakanlık, medyada yer alan tartışmalara noktayı koydu.

Bakanlıktan son dakika EYT açıklaması! Tartışmalara noktayı koydu
Bakanlıktan son dakika EYT açıklaması! Tartışmalara noktayı koydu
GİRİŞ 11.11.2021 21:10 GÜNCELLEME 11.11.2021 21:12
Bu Habere 263 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, öncelikli gündeminde "emeklilikte yaşa takılanlarla" (EYT) ile ilgili bir çalışmanın bulunmadığını bildirdi.

'DÜZELTME İHTİYACI DOĞMUŞTUR'

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Son günlerde kamuoyuna yansıyan haberlere ilişkin bir düzeltme ihtiyacı oluşmuştur. Bakanlığımızın önündeki çalışma takviminde 3600 ek gösterge konusunda kapsam ve maliyet çalışması ile asgari ücret tespiti bulunmakta ve bu iki konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

Son günlerde medyada, "8 Eylül 1999 tarihinden önceki koşulları yerine getiren herkese emeklilik hakkı sağlanacağı" iddiaları yer almıştı.

YORUMLAR 263
  • limoni 2 yıl önce Şikayet Et
    Sadece kamudaki memurlar bu ülkenin evlatlarıymış gibi sürekli yapılan düzenlemeler onların işine yaracak şekilde.Ama eyt söz konusu oldumu maliyet olur deniyor.Zaten memurlar sosyal anlamda gayet güvencedeler halen onlara birşeyler çıkartma çabasındalar.Eyt haktır oyun oynanırken kurallar deşiğemez.
    Cevapla
  • pirana61 2 yıl önce Şikayet Et
    herkes diyorki 45yaş erken peki vekiller kaç yaşında kaç iş gününden emekli oluyor hiçaraştıran varmı
    Cevapla
  • mdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    eyt çıksa da çıkmasa da asgari ücret 10000 lira da olsa verilecek oy kalmadı artık.
    Cevapla
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet yerinde bir yorum...
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Memura 3600 cikartacaklarina dar gelirli garibanın beklediği EYT çıkartsanız daha uygun bence insanlar işveren ile devlet arasında sıkıştı kaldı
    Cevapla
  • ALPEREN 2 yıl önce Şikayet Et
    evet mustafa kardeşim, ben de benzer şeyler düşünüyorum... memurun sosyal güvencesi...cok cok mukemmel olmasa bıle...turkıye sartlarında gene de bayagı ıyı... ozluk hakları guzel... işleri devlet guvencesınde.... ancak özel sektor cok sıkıntılı.... devletımızın bizi öncelige alması gereklı aslında
    Cevapla
  • Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet çok sevimiştir.10 milyon oy az değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle