540 milyar metreküplük dev keşif için Avrupa ülkesiyle anlaşıldı

Karadeniz'de bulunan Sakarya Gaz Sahası'ndaki gazın karaya taşınmasını sağlayacak deniz altı boru hattı döşeme işini İtalyan petrol sahası hizmetleri şirketi Saipem üstlendi.

540 milyar metreküplük dev keşif için Avrupa ülkesiyle anlaşıldı
540 milyar metreküplük dev keşif için Avrupa ülkesiyle anlaşıldı
GİRİŞ 16.11.2021 16:57 GÜNCELLEME 16.11.2021 16:57
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Saipem 600 milyon dolarlık nakliye ve kurulum faaliyetlerini içeren iki yeni denizaşırı sözleşme imzaladı.

İlk sözleşme Chevron Australia tarafından, Avustralya'nın kuzey-batı kıyılarında yaklaşık 200 kilometre açıkta bulunan gaz sahası Jansz-lo Projesi'ni kapsıyor.

İkinci sözleşme ise Karadeniz'de Sakarya Gaz Sahası'nda yapılacak deniz altı boru hattı döşeme işini kapsıyor. Sözleşme kapsamında, hattın 2 bin 200 metre derinliğe taşınması ve kurulması işi Saipem'e ait Castorone gemisi tarafından yapılacak. Sahadaki gazı deniz altından karaya taşıyacak hattın döşenmesine yönelik açık deniz operasyonlarına 2022'nin bahar aylarında başlanacak.

540 MİLYAR METREKÜP DOĞAL GAZ KEŞFİ

Açıklamada görüşlerine yer verilen Saipem Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi Francesco Caio, söz konusu sözleşmelerin imzalanmasının şirketin deniz altı kurulumundaki uzmanlığını ortaya koyduğunu belirterek "Enerji geçişinin temel bir unsuru olan gaz sektöründeki bu yeni sözleşmeler, talepteki iyileşmenin somut göstergeleridir." ifadesini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de daha önce yaptığını açıklamada, Karadeniz gazının üç etapta karaya çıkarılacağını aktararak "İlk aşama olan deniz tabanı doğal gaz üretim sistemlerinin tasarımını bitirdik. İlk etapta 10 kuyu için hazırlıklara başladık. 2022 yılında 169 kilometre boruyu deniz dibine sereceğiz." değerlendirmesini yapmıştı.

Türkiye, Batı Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası'nda 540 milyar metreküp doğal gaz keşfetmişti. Söz konusu gazın 2023'te şebekeye verilmesi hedefleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 91
  • kayseri38 2 yıl önce Şikayet Et
    demekki avrupa bir amborgo uygulasa bulduğun gazda bir halta yaramayacak.. ilginç
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ambargo uygularsa kendi ayağına sıkmış olur ayrıca iç pazarı karşılamaya kim ambargo koyacak öyle birşey yok. Avrupa ambargoyu avrupa pazarı için yapabilir bu seferde Rusun kulu köpeği olurlar şu an olduğu gibi ayrıca İtalyanların ekonomisi bu gaz olayına çok bağımlı o yüzden bizim haklarımızı onlara savunduruyoruz bir takım destekler karşılığında Libyada da aynısı oluyor.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok durmadan ilerlemek var durmak yok hizmete devam inş.
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah dövizde durmuyor. Fazla abarrttık galiba.
    Cevapla
  • fethi 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz niye yapmiyoruz sorusu abesle istigal.bu cocuk oyuncagi degil.ciddi bir teknoloji ve ekipman gerekiyor. Evindeki arizali muslugu degistiremeyen bu soruyu sorar.
    Cevapla
  • Kamil denen kamile 2 yıl önce Şikayet Et
    Arabanı kendin yapsana? Boş konuşmaktan başka yaptığınız biley yok..
    Cevapla
  • Baybars 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapabilen yerli firma var mı ki ona yaptırılsın. Bu hükümet kadar yerli üretimi ve sanayiyi destekleyen oldu mu? Daha düne kadar piyade tüfeğimiz bile ithaldi.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir halt bilmeden boş beleş adamlara birşey analatamazsın bu dünyada bir baltaya sap olamayan ne kadar boş gereksiz adam varsa muhalefet yaparlar yırtına yırtına ya emekli olmuştur evde karıdan yer lafı gelir burada erkeklik taslar 3 beş tyanesini bir araya koy kocakarı gibi akşama kadar dedikodu yapar araştırmaktan aciz kara cahil yobaz sürüsüdür bunlar akılları almaz koskoca Rusya kime yaptırıyor bu işleri bir bakmaz veya diğer bazı ülkeler.
    Cevapla
  • SALİM 2 yıl önce Şikayet Et
    3 durumdan dolayı. Birincisi elinizde bunun için yeterli teknoloji yoktur. 2. maliyet 3. reklam
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Bahanenize kendinizi ikna edin. Ayrica evim de muslugu degistiriyorum. Degistirememis olsam bile Türk olan servis cagiririm. Elin Italya nini değil
    Cevapla
  • Adil 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz niye cikartmıyoruz? Yerli ve milli yapalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle