Haluk Bayraktar: AKINCI ile ilgilenen birçok ülke var

Ukrayna basınına konuşan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Yüksek uçuş performansına sahip AKINCI TİHA ile de birçok ülke ilgileniyor ve sonucu çok kısa sürede göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

Haluk Bayraktar: AKINCI ile ilgilenen birçok ülke var
Haluk Bayraktar: AKINCI ile ilgilenen birçok ülke var
GİRİŞ 19.11.2021 17:07 GÜNCELLEME 19.11.2021 17:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Geliştirdiği milli teknolojilerle Türkiye'nin gücüne güç katan Baykar'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna Ulusal Haber Ajansı Ukrinform'un sorularını cevapladı. Baykar'ın insansız bir savaş uçağı üzerinde çalıştığını belirten Bayraktar, "Firmamızın insansız sistemler konusunda büyük emelleri var. İnsansız bir savaş uçağı (MİUS) üzerinde çalışıyoruz ve iki yıl sonra ilk uçuşunu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi. MİUS prjesinin sese yakın bir hıza sahip, 6 tonluk bir platform olacağını belirten Bayraktar, Ukrayna ile motor konusundaki iş birliğine de dikkat çekti.

'AKINCI TİHA İLE BİRÇOK ÜLKE İLGİLENİYOR'

Haluk Bayraktar, 'İlk Akıncı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katıldı. Bu TİHA'ları ihraç etmeyi planlıyor musunuz?' sorusuna şöyle cevap verdi:

"Bayraktar TB2 örneğinde, son altı yıllık operasyonel kullanımdan bu yana, son iki yıldır aktif olarak ihraç ediyoruz. Bayraktar TB2 için 13 ülke ile sözleşme imzaladık. Bu insansız akıllı sistemler için büyük bir talep var. AKINCI ise, bu yıl ağustos sonunda hizmete girdi. Yüksek uçuş performansına sahip AKINCI TİHA ile de birçok ülke ilgileniyor ve sonucu çok kısa sürede göreceksiniz. Ancak, henüz hangi ülkeler olduğunu ve imza koşullarını söylemeye hazır değiliz."

AKINCI MOTORU İÇİN İŞ BİRLİĞİ

İnsansız Hava Araçları (İHA) motorları konusunda Ukrayna'nın Ivchenko-Progress şirketiyle yürütülen iş birliğine dikkat çekilirken, Bayraktar, AKINCI'nın farklı motor alternatiflerine de değindi.

AKINCI'nın 450 hp kapasiteli AI450 motoruyla yola çıktığına vurgu yapan Bayraktar, "Bir hava platformu olarak AKINCI, farklı konfigürasyonlara sahip. Keşif ve saldırı gibi farklı konfigürasyonlar, farklı motorlar gerektirir. MC500 ve AI450 motorları farklı konfigürasyonlarda kullanılabilir" diye konuştu.

YORUMLAR 6
  • Akinci Beyi 2 yıl önce Şikayet Et
    TB2 LER SATILABILIR ama Akinci TIHA asla satilmamali,tipki abd nin f22 si gibi her seyi gizli kalmali iyi korunmalidir.Kac milyar öderlöerse ödesinler asla baska bir devlete satilomammali,bu bir milli güvenlik sorunudur asla satilmammali.
    Cevapla
  • Recepali 2 yıl önce Şikayet Et
    İyide ihraç edilen bazı hin fikirli ülkeler kopyalamaya başladı. Örnek bae
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Esas soru kopyası aslının yerini tutabilecek mi? Daha ortada uçan bir örneği yok sadece maket yada sanal görüntü var. Görüntüsü aynı olabnilir kanadanın bize vermediği malzemeleri kullanıyor olması aynı yapar mı? Önce Kopya ürünü yapsınlar sonra o yaptıkları iha ile Rus havunma sistemi avlasınlarda görelim aslının yerini tutuyor mu? Türkiye'ye ambargo uygulayarak kendi batırdıkları vescam firmasını kurtarmak için kanadalıların desteklediği bir proje olabilir.
    Cevapla
  • isa 2 yıl önce Şikayet Et
    BAE adı altında İsrail...
    Cevapla
  • M ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Kopyalamakta bir sıkıntı yok ömçnemli olan içi yani yazılımı zarfı herkes yapar
    Cevapla
  • Biderci naci 2 yıl önce Şikayet Et
    2 sene içinde 100 ülkeye 100 er tane satış hedefi koymak lazım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle