Piyasalar hareketli! İşte dolar ve Euro'da son durum

Son dakika haberi: Dolar 17,13 TL, Euro 19,42 TL altın ise 997 TL'yi görerek rekor kırması sonrası Merkez Bankası'nın müdahalesiyle geriledi ancak düşüş kısa sürdü. Dolar 16,85 TL'den seviyelerine geri gelirken gram altın ise kurla beraber 985 TL seviyesini gördü.

GİRİŞ 17.12.2021 13:44 GÜNCELLEME 17.12.2021 16:08
Bu Habere 381 Yorum Yapılmış

Dolar/TL dün Merkez Bankası'nın 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından 15.77'ye kadar yükselmişti.

DÜŞÜŞE GEÇEN DOLAR ESKİ SEVİYELERE GELDİ

Dolar, Euro ve altında gelen rekor seviyeler sonrası Merkez Bankası'nın müdahalesiyle piyasalarda ani bir gerileme yaşandı. Müdahale sonrası Dolar 16,26 TL, Euro 18,34 TL ve gram altın ise 944 TL'ye indi ancak düşüş kısa sürdü. Tekrar yükseliş gösteren dolar 16,87 TL'ye Euro 19,07 TL'ye ve gram altın 985 TL'ye kadar yeniden yükseldi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Yatırımcının güvenli liman olarak gördüğü altında ise 997 TL gelen rekor sonrası dolardaki düşüşle gram altın 944 TL'ye indi. Günün ikinci yarısında tekrar yükselen kurla beraber 985 TL seviyelerine yükseldi.

Dün Merkez Bankası ve önceki gün Fed'in kararlarının ardından bugün piyasalarda daha sakin bir haber akışı olacak.

Bunun yanında dünya genelinde koronavirüs omicron varyantıyla ilgili gelişmeler takip edilmeye devam ediyor.

YORUMLAR 381
  • Osman ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence ise bütün yurt genelinde dövüz büroları kapatılmalı dövüz sadece bankalarda iş adamlarına ve yurt dışına çıkacak olanlara bankadan satış yapılmalı sarraflarında dövüz ticareti yapması yasaklanmalı böyle yastık altına dövüz saklanmasın her önüne gelen on dolar yüz dolar alma imkanı kaldırılsın ancak vize alanlara dövüz kontrollü olarak satılsın kesinlikle dışarıda dövüz bürolarından satış yapılmasın
    Cevapla
  • 6363 rüzgar 2 yıl önce Şikayet Et
    Tek çare var dolar yasaklanmalı ve lira böylece değer görmeli
    Cevapla
  • melek 2 yıl önce Şikayet Et
    insallah Allahın ıznıyle altın dolar yuro düser ı sabır ya sabır
    Cevapla
  • Osman onder 2 yıl önce Şikayet Et
    Sabreden derviş sabretmekten gebermis
    Cevapla
  • Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim üretim uretim üretim baska caresi yok hep dışa bağımlı oldugumuz sürece malesef bu sıkıntıyı çekeceğiz
    Cevapla
  • Dgn 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen bişey üretiyomusun
    Cevapla
  • Yorum 2 yıl önce Şikayet Et
    Altın, dolar vs ye odaklanmak yerine, gıda üretimine odaklanılması hayatı önem taşımaktadır. Bir çuval besi yemi 300 tl. , bir torba fenni gübre 200 - 500 tl. arası, eğer bu ve bunun gibi hususlarda tedbir alınmaz ise, hububat rekoltesi düşer, besi çiftlikleri azalmaya doğru gider. Acilen devlet tarafından gübre ve yem fabrikaları kurulmalı, üretilen hububat ağırlıklı olarak devlet tarafından iyi fiyat verilerek ofis olarak alınmalı, bir çuval yemin maliyeti 250 tl. Olsa dahi üreticilere 100 tl den verilmelidir ki sektörde ciddi hareketlenme oluşsun, keza gübrede de aynı şekilde, bunlar birer örnektir. Bunları özel sektör asla yapmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle