Rusya piyasaları sarstı! Petrol fiyatlarında 7 yılın zirvesi...

Rusya Devlet Başkanı Putin'in dün yaptığı açıklamalara piyasalar tepkisiz kalmazken, petrol fiyatları 7 yılın zirvesine tırmandı.

Rusya piyasaları sarstı! Petrol fiyatlarında 7 yılın zirvesi...
Rusya piyasaları sarstı! Petrol fiyatlarında 7 yılın zirvesi...
GİRİŞ 22.02.2022 15:53 GÜNCELLEME 22.02.2022 15:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki tansiyonu yükselten açıklamaları ve Ukrayna'nın doğusunda bulunan Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair kararnameyi imzalamasıyla sıcak bölgede gerilim yeniden yükseldi. Jeopolitik risklerin yükselmesiyle borsalarda sert düşüşler gözlenirken; Petrol Fiyatları ise yaşanan arz endişeleriyle yükseldi.

ABD-Rusya ve Ukrayna üçgeninde yaşanan bu gelişmeler sonrası, taraflar arasında yaşanabilecek diplomatik çözüm olasılığından uzaklaşılırken; sıcak temas olma ihtimali yükseltti ve piyasalarda risk iştahı geriledi.

Küresel borsa endekslerinde güçlü satışlar yaşanırken; Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı endekslerde yaşanan satış dalgasıyla ilgili olarak, "Borsalarda hafta içinde test edilecek en düşüklerin 2022 yılının da en düşüğü olarak kayda geçebileceğini, Ukrayna'da tansiyonun düşmesi ile birlikte borsalarda rotanın yukarı döneceğini düşünüyorum" şeklinde değerlendirdi.

PETROL 7 YILIN ZİRVESİNİ GÖRDÜ

Putin’in imzası sonrası Emtia fiyatlarında hızlı yükseliş gözlenirken; brent petrolün varil başı fiyatı 96,6 doları aşarak 2014 yılı Eylül ayından beri en yüksek seviyeye ulaştı. Yaklaşık 7 yılın zirvesini gören petrol fiyatlarındaki yükselişin ana sebebi, yaşanan jeopolitik krizden tedarik zincirlerinin etkileme olasılığı olarak öne çıkıyor.

Rusya, Suudi Arabistan'dan sonra dünyanın ikinci en büyük petrol ihracatçısı konumunda yer alırken; ayrıca, dünyanın en büyük doğal gaz üreticisi olarak öne çıkıyor.

Küresel piyasalar Rusya-Ukrayna arasındaki gelişmeleri ve ABD'nin Rusya'ya yapacağı olası yaptırım kararları takip edilecek.

 

YORUMLAR 2
  • geldegeçin... 2 yıl önce Şikayet Et
    bakarmısınız şimdiden sinyal veriyorlar ha hiç bişey yokken millete maledeceği zamın ayaksesini duyuyormusunuz petrol 7 yılın zirvesinde diyorlar yarından tezi yok bakarsın hemen zamı yapıştrırlar develtmi millet için var olmalıdır milletmı devlet için varolmalıdır anlamadım gittı vala...
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    ulan ne putin miş pandemide tahıllardan köşe döndü,şimdide petroldan doğal gazdan tavan yaptırıp dönecek,,,
    Cevapla