Toplatılma kararı sonrası Ferrero Türkiye'den 'Kinder' açıklaması

Tarım Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin bildirdiği Kinder markalı ürünlerle ilgili toplatma kararı aldı. Kararı sonrası Ferrero Türkiye, Kinder ürünleri açıklama yaptı.

Toplatılma kararı sonrası Ferrero Türkiye'den 'Kinder' açıklaması
Toplatılma kararı sonrası Ferrero Türkiye'den 'Kinder' açıklaması
GİRİŞ 22.04.2022 09:46 GÜNCELLEME 22.04.2022 13:52
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan açıklamada; Bakanlık tarafından da belirtildiği üzere, Belçika menşeili L329R03 ve L336R03 parti nolu Kinder Schoko-Bons ürünleri Avrupa Birliği’nden gelen bildirime istinaden tedbiren geri çağrılmaktadır.

Bahse konu olan ürünlerin Ferrero Çikolata Türkiye tarafından ithalatı ve satışı yapılmamaktadır. Türkiye’de ithal edip satışa sunduğumuz ürünlerimizin Bakanlık tarafından yapılan analizlerle tüketim için güvenli oldukları teyit edilmiştir." denildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Belçika'da üretilen 'Kinder' markalı bazı ürünlerde tespit edilen salmonella bakterisine, Türkiye'deki ürünlerde rastlanmadığını duyururken, Kinder markalı Schoko Bons ürününün iki partisi için toplatma kararı aldığını bildirdi. Toplatılacak ürünlerin son tüketim tarihleri 08.07.2022 ve 15.07.2022 olarak açıklandı. Kararın ardından İstanbul İl Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri harekete geçti

MARKETTE TESPİT EDİLEN ÜRÜNE EL KONULDU

Toplam 750 kişiden oluşan gıda denetim ekipleri, marketleri dolaştı ve raflardaki ürünlerin son kullanma tarihleri ile kodlarını kontrol etti. Ekipler bir markette, toplatılma kararı bulunan ürüne rastladı. Market sahibine konuyla ilgili bilgilendirme yapan ekipler, ürüne ise el koydu.

750 DENETÇİMİZLE SAHADAYIZ"

Denetimlere katılan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, ürünlerin satış zincirini takip ederek market market gezdiklerini ifade etti. Tespit edilen ürünlere el koyduklarına değinen Karaca, "Avrupa'da alarm veren Salmonella bakterisi taşıyan ürünlerle ilgili geri bildirimlerle beraber, 2 partide sıkıntı olduğunun tespit edilmesiyle beraber bakanlık olarak harekete geçtik. Firmadan geri izlenmeler yapılarak, nerelere ürün verilmiş, ne yapılmış noktaları belirledik. Ürünlerle ilgili toplatma kararı verildi ve firmaya da tebliğ edildi. Onun akabinde de biz İstanbul olarak, 750 denetçimizle sahada ürünle ilgili denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bulduğumuz yerlerde de ürüne el koyup, imhasını gerçekleştiriyoruz. Firma da aynı şekilde toplatma ve geri çekme işlemlerine başladı" dedi.

 

YORUMLAR 17
  • neyse o 2 yıl önce Şikayet Et
    Temelli kapatın gitsin milletin sağlığı ile oynamaya kimsenin hakkı yok
    Cevapla
  • daver 2 yıl önce Şikayet Et
    3 harflilerin tamamında var satılıyor halen
    Cevapla
  • bora bey 2 yıl önce Şikayet Et
    bitttiniiiiiz ya kimder kinder yok olacak diye ;))bunuda gördük ya şükür
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Saçma sapan konuşma bee. Çocuk çikolata yiyecek diye hastalıkmı kapsın ? Delimisin nesin?
    Cevapla
  • Kemalettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Toplaracanıza yarı fiyata satılsın da gariban fakir fukara çocukları bayramda çukulata yesin insanmısımız siz ya saten herkes el öpmeye gelen çocuğu kapıdan kovalıyor veya kapıyı açmıyor ne zaman çikolata yiyecek bu çocuklar ?
    Cevapla
  • Nefes 2 yıl önce Şikayet Et
    Kemalettin kardeş sen konuyu tamamen yalnış anlamışsın o cikolatalarda virus var çoluk çocuk o çikolatayı yiyor ve ölüyor anladın mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle