Maaşlara yeni düzenleme müjdesi! Temmuz ve Ocak zamlarıyla misliyle katlanacak

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında milyonlarca kişiyi ilgilendirecek son dakika açıklaması yaptı. Bakan Bilgin, maaşları büyük oranda artıracak yeni düzenlemenin müjdesini verdi.

GİRİŞ 06.06.2022 21:43 GÜNCELLEME 07.06.2022 09:59
Bu Habere 222 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Bilgin 3600 ek gösterge ve maaş zamlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BAKAN BİLGİN'DEN YENİ DÜZENLEME MÜJDESİ

Başkan Erdoğan'ın açıkladığı 3600 ek göstergeyi değerlendiren Bakan Bilgin, 'Temmuz ayında kapsamlı bir iyileştirme yapacağımızı söyleyeyim. Çalışanlarımızı enflasyonun tahribatına karşı koruyacak bir düzenleme yapacağız. Biz Aralık ayında da çalışanlarımız için yeni düzenlemeler yapacağız. Aralık ayında yapılan düzenlemeyle ek göstergelerin maaşlara etkisi katlanarak artacak.'' ifadelerini kullandı.



Bakan Bilgin şu açıklamaları yaptı;

Türkiye’nin çalışanlarını emekçilerini ilgilendiren her konu bizim ilgi alanımıza giriyor. Bunlardan biride ek göstergeydi. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün açıkladı. Daha öncede bildiğiniz gibi asgari ücrette devrim niteliğinde bir artış yapmıştık.

Cumhurbaşkanımız bizden kapsamlı bir düzenleme istedi bizde bunu yaptık.
 

Erdoğan'dan 3600 ek gösterge müjdesi! Emekli aylığı ve ikramiyesi ne kadar artacak?Erdoğan'dan 3600 ek gösterge müjdesi! Emekli aylığı ve ikramiyesi ne kadar artacak?


KAMU ÇALIŞANLARI BU GECE FARKLI UYUYACAK

5 milyon 300 bin emekliyi kapsayan bir çalışma yaptık. Dolayısıyla sendikaların ve kimsenin beklemediği bir düzenleme yaptık.  İnanıyorum ki Türkiye’nin kamu çalışanları bu gece farklı uyuyacak. Diyecek ki devletim beni düşünüyor.

Bugün kamuda çalışan sıfır ek göstergesi olan çalışanlarımızda 600 ek puan aldılar. Maaşlarda 1300 lira ile 1400 lira arasında bir değişim oldu.

ARALIK'TA YENİ DÜZENLEME YAPACAĞIZ

Biz aralıkta da düzenleme yapacağız. Aralık sonunda geçen sene yaptığımız gibi kamu çalışanlarımızı yeniden toplu sözleşme farkını enflasyonu ve diğer bugün söylemeyi istemediğim ek düzenlemeler de yaparak 2022 aralığında da bu yaptığımız 3600 ilgili düzenleme kamu çalışanlarının ikramiyelerine maaşlara çok daha fazla yansıyacak. Bu düzenleme ile katlanacak. 200 bin lira emekli ikramiyesi alanlar 50 bin lira fazla alacak.

Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlettir. Devlet adil olanı düzgün olanı yapar. Biz adil olanı, düzgün olanı yaptık.

Biz diyelim ki hemşire, işletme tahsili yaptı. İşletme tahsili yapmak suç mu? Neden kendi alanında sınırlı tutuyoruz. Bu kendi alanı dışındaki yüksek öğrenimlere de bunu verdik.

Haberler doğru değil. İki yıllıkları da değerlendirdik kapsadık. Çok geniş bir kadroya verdik. Bekçilerden tutun uzman erbaşlara kadar hiyerarşi içinde altta kalmış gruplardı.

Ben halkımızın Türkiye’nin çalışanlarının yapılan düzenlemenin adil olduğu kanaatini görmekten mutluyum. Biz burada sadece kendi alanında yükseköğrenim şartı koymadık. Yüksek öğrenim yüksek öğrenimdir. Teknik sıfatlı arkadaşlarımıza da verdik. Biz öğretim üyelerimizi de bu kapsamın içine aldık. Gerçekten kapsamlı kelimesi yetersiz.

İLK DOSYA SÖZLEŞMELİ KAMU ÇALIŞANLARI

Şunun da müjdesini vereyim, bütün kamu çalışanlarımızın ücretlerinin düzenlenmesi çalışmasını da Sayın Cumhurbaşkanımız uzun vadede bize verdi.

İlk açacağımız dosya üzerinden detaylandırıp kamuoyuyla paylaşacak hale gelince paylaşacağımız mesele sözleşmeli personel meselesidir.

İlk ele alacağımız dosya odur. Kamuda sözleşme personel istihdam ediliyor. Yeni alanlar var. Yeni çalışma biçimleri var. Mesela bilgisayar yazılım mühendisleri gibi. Onlar örnek veriyorum. Hepsinin mühendis olmasına gerek yok. Kamu ihtiyaç duydukça sözleşmeli personel alıyor fakat bu personellerin bazı sorunları var.

Biz bunlara isteğe bağlı olarak kadro hakları vereceğiz. Bazı haklardan mahrumlar onları kendilerine vereceğiz.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 222
  • KONYA...KONYA 1 yıl önce Şikayet Et
    Mazot pahalı diyenlere soruyorum...eski türkiyede musul ve kerkükü kim vermiş ? yani misakı milli sınırları haritası yapılırken oraları hangi zihniyet satmış ?? her şeyi biliyorsunuz yaa biraz araştırın yeter.
    Cevapla
  • Muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayy,eyt,eyt.Ben 3.5 yıl bekledim,çok şükür emekli oldum.Şimdj eşim bekliyor.1 yıl oldu,daha 4 yıl bekleyecek.Lütfen çıksın bu yasa.
    Cevapla
  • Leyla 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede EYT diye bir sorun yok. Türkiyedeki sorun erken yasta emekli olup yan gelip yatmak isteyen TEMBELLER ile. Ya kardesim dünyanin neresinde varsa 50 yasinda emeklilik buyur git oraya ,seni zorla tutan yok cennet vatanim türkiyede
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kamu çalışanları nasıl rahat uyuyacak 2008 yılından sonra memur olanlar çok rahat uyuyoruz 600 ek göstergenin bana ne yararı var temmuz Ocak zammı ile 190 tl zam alacağız o kadar.Ama emekli maaşımız şu anda 30 yıldan emekli olsak 3400 tl
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilader ozaman görevi bırak senin aldığın paranın yarısına görev yapacak en az 40 milyon insan var
    Cevapla
  • kerim putkıran 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen uyuma birader
    Cevapla
  • memet 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi emekli olsam; lisans mezunuyum 1/4 de ve 2200 ek göstergedeyim, 2800 ek gösterge verilecek emekli maaşıma 124 lira bir getirisi var. Ama imam, polis, öğretmen ve hemşire hem ön lisans ve hem de lisans mezunu emekli olursa 3600 ek gösterge alacak, maaşına da 1400 lira getirisi olacak, alın size adalet, alın size eşitlik. Hükümet kendine yazık etti. Bir Ak Parti seveni olarak bu işin içinden çıkamıyorum, kendimi ikna edemiyorum.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen 3200 den 3600 e çıkıyor. Sana 600 ek öğretmene 400 daha ne olsun ?
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Eee birader seni de öğretmen yapalım
    Cevapla
  • yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    mazot 28 lira
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Musulu kerküğü satan hainlere soracan niye mazot bu kadar pahalı diye
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kalplihis, şekere zam gelince şekeri bırakalım zararlı, una zam gelince ekmeği bırakalım zararlı mı diyeceksin? Yahu neden bu kadar pahalı desene? Toplu taşıma bedava mı? bir yere git gel iki araç değiştirsen her yerde 30 tl yakın para ödersin. Refah ve huzur için yaşıyoruz, bırak fakirlik edebiyatını. Toplu taşımda suriyelilerle beraber gitmek istemiyoru belki? Saçma sapan konuşup adamı deli ediyorsunuz yeter yahu. Dolar 16,5 tl ondan pahalı akaryakıt anlamadın mı hala?
    Cevapla
  • Kalplihis 1 yıl önce Şikayet Et
    Buyuk sehirlerdeve kucuk sehirlerde olmak uzere herkes toplu tasimaile isini halledebilecegi yereozel tasisi ile gidiyor .benimde ozel taksim var .toplutasimaya binmek kimimize sanki asagilik kompleksi hissetiriyormus..azbile mazot 28 tl 50 olmali .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle