Twitter aşkı Elon Musk'ın servetinin neredeyse yarısını sildi süpürdü!

Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter'ı satın alma anlaşmasını feshettiğini duyurdu. Musk, servetinden 44 milyar eksilmesine engel de olsa Twitter ile ilk anlaşma yaptığı Nisan ayından bu yana servetinden 65 milyar dolar kaybetti.

Twitter aşkı Elon Musk'ın servetinin neredeyse yarısını sildi süpürdü!
Twitter aşkı Elon Musk'ın servetinin neredeyse yarısını sildi süpürdü!
GİRİŞ 09.07.2022 12:22 GÜNCELLEME 09.07.2022 12:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünyanın en zengin insanı unvanını elinde bulunduran Elon Musk, hatalı kararlarıyla bu unvanını kaptırmak üzere. 

Musk'ın net değeri geçen yılın Kasım ayında 340 milyar doların üzerindeyken, geçen ay 197.1 milyar dolara kadar düştü. Bu Elon Musk'un geçen yıla göre servetinin yüzde 42'sini kaybettiği anlamına geliyor. Net değer, toplam finansal varlıkların borçlardan  çıkarılmasıyla elde edilen değerdir. Kişinin finansal durumunu açıklamak için kullanılan bir kavramdır.

ELON MUSK 4 AYDA 65 MİLYAR DOLAR KAYBETTİ

Twitter ile 44 milyara anlaştığını Nisan ayında duyuran Elon Musk, o zamandan bugüne  65 milyar dolar kaybetti. Nedeni ise Musk'ın Twitter'ı satın almak için Tesla hisselerini kullanması.

Anlaşmanın ilk duyurulduğu 25 Nisan'da hisse başına 998,02 dolar olan Tesla hisseleri, yüzde 24'ten fazla değer kaybetti. Tesla hisseleri bugünü 752,29 dolardan kapattı. ABD borsası geçtiğimiz aylarda önemli dalgalanmalarla karşı karşıya kalsa da Tesla'nın kaybı ortalamanın çok üzerinde. Bu nedenle Musk devasa bir servet kaybetti.

Musk daha önce spam hesaplarıyla ilgili endişelerini dile getirerek anlaşmayı askıya almıştı. Dün ise Twitter'ı satın almak için yapılan anlaşmayı tek taraflı feshettiğini duyurdu. Bu nedenle Twitter konuyu mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.

Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını feshettiElon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını feshetti

Musk, yapılan anlaşma ile fesihten dolayı Twitter'a 1 milyar dolar ödemek zorunda. Ancak mahkeme sonrası Musk'ın ödeyeceği tazminat tutarı daha da artabilir.

Musk bot hesapları bahane ederek anlaşmayı feshetse de tek nedeninin bu olmadığı çok açık.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • antep 27 1 yıl önce Şikayet Et
    ortada iflas felan yok. bir yerlere vermesi gereken para var bu sistem içerisinde paranın el değiştirmesi gerektiği için bu yöntemlere baş vuruyor siyonist lobi
    Cevapla
  • Beşir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Musk'ara bitcoin, uzay oyun-kumarıyla zengin oldu şimdide batıyor. 'Su testisi su yolunda kırılır', 'Ne ekersen onu biçersin', 'Perşembenin gelecegi Çarşambadan bellidir.' Sonuç: EDEN BULUR.
    Cevapla