Avrupa'nın doğal gaz planını bozan hamle! Akış durduruldu

Rusya doğal gazını Baltık Denizi altından Almanya'ya taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattındaki akış, bakım çalışmaları nedeniyle 21 Temmuz'a kadar durduruldu. Avrupa, Rusya'nın Avrupa gaz arzını daha da kısıtlamak için planlı bakımı uzatabileceği kaygısını yaşıyor. Kış için depoları tamamen doldurmayı hedefleyen Avrupa ülkeleri, Rusya tarafından atılan bu adımların planlarını bozacağından endişe ediyor.

GİRİŞ 11.07.2022 13:11 GÜNCELLEME 11.07.2022 13:13
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Kuzey Akım'ın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, halihazırda Avrupa'ya günlük 67 milyon metreküp doğal gaz ulaştıran boru hattı 11-21 Temmuz tarihlerinde bakıma alınacak.

Gazprom, 15 Haziran'da Alman Siemens şirketine bakım için gönderilen bazı teknik ekipmanların henüz dönmediğine işaret ederek Kuzey Akım boru hattı üzerinden gaz sevkiyatının düşeceği uyarısında bulundu. Ardından söz konusu hattın toplam kapasitesinin yüzde 40'ı oranında doğal gaz kesintisine gidildi.

Avrupa, Rusya'nın Avrupa gaz arzını daha da kısıtlamak için planlı bakımı uzatabileceği kaygısını yaşıyor. Kış için depoları tamamen doldurmayı hedefleyen Avrupa ülkeleri, Rusya tarafından atılan bu adımların planlarını bozacağından endişe ediyor.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 63
  • Ali Çetinkaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika 2 nci dünya savaşı’nda Avrupa’ya hitlerden kurtardı. Bu defa aynı Amerika Ukrayna’ya kurtarma planıyla verdiği akılla Avrupa’lıların boğazına sıkıyor. Yani kendi kuyularına,, kendilerine kazdırıyor. Sonuç olarak Avrupa büyük ekonomik çöküntüye gidiyor
    Cevapla
  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya gizli ortağı Amerika için Küresel Sermayenin merkezi Almanya'nın ümüğünü sıkıyor fakat bunu bizlere senaryoya uygun olsun diye Amerikaya rağmen yapıyormuş gibi anlatıyorlar.Amaç borcu 32 trilyon doları aşan ve asla ödenemeyecek olan Amerikayı iflastan kurtarabilmek....Bize gösterilen resimlere, söylemlere bakarsanız asla gerçeği göremez, kavrayamazsınız!
    Cevapla
  • Vatan daş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kışın alman ,avusturyalı, anglosakson, franko fon mülteciler ısınmak için sınıra dayanabilirler
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'nın ağzına bakıp Ambargo koyarsanız Avrupa Ülkeleri Ukrayna gibi olur.. Beter olsunlar?.
    Cevapla
  • Gurbet diyari 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada su an gas 11.98 Euro 01.07.2022 itibaren 34.95 Euro gel bakalim %300 zam gel yasa Türkiyede olsa kiyamet kopar almandan gik cimaz cünkü insanlar bilincli hükümeti devleti suclamazlar ben su an isvicrede odun yakma hazirligi yapmaktayim cünkü gas yok olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle