Mayın robotu MEMATT için büyük talep

Uzaktan kumanda edilen, balistik zırhla güçlendirilen gövde ve aparatlarıyla her tür arazide başarı ile görev yapacak kabiliyette olan MEMATT, kendi sınıfının en üstünü durumunda.

GİRİŞ 21.07.2022 06:33 GÜNCELLEME 21.07.2022 08:08
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Azerbaycan, Burkina Faso ve Togo’ya ihraç edilen yerli ve millî Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı’na (MEMATT) onlarca ülkeden talep geldi. Askerî Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT) Genel Müdürü Esad Akgün, MEMATT projesi ile ilgili milletvekillerine bilgi verdi. Akgün, şunları kaydetti: Bu proje rakamsal olarak çok büyük olmamakla birlikte, şu anda Burkina Faso gibi, Togo gibi ülkelere dahi ihracatını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Azerbaycan’a 20 adet ihracat yaptık. 14 ay gibi çok kısa bir süre içerisinde sertifikasyon dâhil bütün faaliyetlerini tamamladığımız bir projemiz. Savunma sanayisi projelerinde özellikle platform üretimlerinde genellikle platformu üreten ülkelerin kendi sertifikasyon merkezleri vardır ve kendileri sertifiye ederler. Bu şekilde farklı bir ülkeye rakip olarak çıkacağı zaman sertifikasyon yetkisi olmadığı için bir şekilde kendi mevzuatlarını değiştirirler ve sizin bunu üreterek ihracat yapma ihtimaliniz çok düşük olur. Biz projenin başlangıcından itibaren, uluslararası sertifikasyon merkezi yetkisini bizim millî mayın faaliyet merkezimize aldık ve projenin bitiminde kendi sertifikasyon merkezimizde sertifiye ederek uluslararası bir ürün üretmiş olduk. Bunun sonucu da şu anda belli bir miktarda satışını gerçekleştirmiş olmakla birlikte, hâlihazırda onlarca ülkeden çok miktarda talep var. Şu an sınıfında dünyada tek olan cihazımızı askerî fabrikamızda üretiyoruz.

BALİSTİK ZIRHLA GÜÇLENDİRİLDİ
Uzaktan kumanda edilebilen, balistik zırhla güçlendirilen gövde ve aparatlar her tür arazide başarı ile görev yapacak kabiliyette olan MEMATT kendi sınıfının en iyisi  durumunda. Özgün bir tasarıma sahip temizleyici teçhizat ile anti-personel mayınlarını kolayca etkisiz hâle getirebilecek yeteneklerde dizayn edilen MEMATT her türlü zorlu arazide görev yapabiliyor.

TOGO’DA EĞİTİM VERİLDİ
Öte yandan Togo’ya ihracatı gerçekleştirilen MEMATT’lar için ASFAT personeli tarafından eğitim verildi. Bunun için Togo’ya giden ASFAT uzmanları, cihazın bakım-onarımına ilişkin personeli de eğitti.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 53
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    yerlı uretımı desteklıyorum çın 30 sene onçe uretmıyordu ureterek buraya geldı uret kazan yaşa allaha şukret dua et namaz kıl obur dunya da da yaşa
    Cevapla
  • Zorbey 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar kanı bozuk vatan haini var la, yerli diyor, milli diyor. Adamlar hala Suriye liyi yazıyor. İnşallah siz de vatansız kalırsınız.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun motorundan takın tanklara. Tabi motoru yerliyse. Askeri faprikalar neden var bilmeyenler, pazarlamaya çıkmış.
    Cevapla
  • Hadı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bı motor yapsana yerli olsun
    Cevapla
  • hıdır kurşat 1 yıl önce Şikayet Et
    mayın temizleme olsa bari daha sevindirici
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    killi toprakta yok mu... zert zeminlerde..filan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle