TÜSİAD'dan ABD'nin yaptırım uyarısı hakkında açıklama

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), ABD Hazine Bakanlığı'nın Türk şirketlerine yaptırım uygulanan Ruslarla çalışmalamalarına yönelik uyarı mektubu gönderdiği haberlerini doğruladı.

TÜSİAD'dan ABD'nin yaptırım uyarısı hakkında açıklama
TÜSİAD'dan ABD'nin yaptırım uyarısı hakkında açıklama
GİRİŞ 24.08.2022 09:07 GÜNCELLEME 24.08.2022 09:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

TÜSİAD'dan ABD Hazine Bakanlığı'nın Türk şirketlerine yaptırım uygulanan Ruslarla çalışmalamalarına yönelik uyarı mektubu hakkında açıklama yapıldı.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından ABD ve AB başta olmak üzere 30'dan fazla ülkeninin Rusya'ya yönelik yaptırım kararları aldığı hatırlatıldı.

Bu kapsamda ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adewale Adeyemo'nun kaleme aldığı mektubunun TÜSİAD'a da iletildiği vurgulandı.

Mektupta, Rusya'da yaptırım uygulanan kişi ve kuruluşlarla kurululabilecek ilişkilerin Türk şirketlerine de yaptırım riski doğuracağı uyarısının yer aldığı belirtildi.

Söz konusu mektubun, TÜSİAD tarafından, Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile paylaşıldığının altı çizildi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin haddine mi? Ticaret keyfi bir iş değildir. Talep varsa karşılıklı menfaatler göz önünde bulundurarak satış yapılır. Bugüne kadar abd ile hangi konularda anlaştık. Düşmanlarımıza silah satan abd kalkmış bize şunu yapmayın bunu yapmayın diyemez, haddine değildir. İster Rus ile çalışırız, İster Çin ile çalışırız. Kaypak bin bir suratı olan abd ile avrupa ile de çalışmayız.
    Cevapla
  • Bluepeace 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bunlarda biraz saksı varsa.. şimdi şöyle mesela ab vega ABD bir ülkeyle alışveriş yapma dedi.o ülkeyle yapılan tüm alışveriş parasını ocak-1 3 yıllık öderse doğalgazda dahil olabilir.mesela 900 milyar dolar
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin mi yoksa emperyalistlerin temsilcisi misiniz,bekleyip göreceğiz.
    Cevapla
  • sağlıkçı 1 yıl önce Şikayet Et
    beklemene gerek yok yok. tüsiad batının politikasını uyguluyor. onların sözü ile oturup kalkıyorlar
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    abd denen ülke, ırak/afganistan/suriye vs. ülkelerin insanlarını katletti, kimse abd şirketlerine yaptırım uygulamadı mektup göndermedi. Ülkemizde buna uyacak kişilerde tüsiad olabilir.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ee bu kadar mı yani ? Desenize patron amelelerine emir vermiş diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle