Bakan Kurum duyurdu: Aileleriyle yaşayan gençlere özel uygulama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini açıklamasının ardından rekor başvuru geldi. Bakan Kurum aileleriyle yaşan gençler için merak edilen soruya cevap verdi.

GİRİŞ 14.09.2022 18:04 GÜNCELLEME 15.09.2022 10:23
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum Yüzyılın konut projesinin ilk gününde e-Devlet üzerinden 439 bin 375, bankalara 68 bin 562, toplam 507 bin 937 başvuru yapıldığını açıkladı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde gençler için tahsis edilen 50 bin konuta başvurma yaşı, 18 - 30 yaş olarak belirtildi. Üst sınırın 30 yaş olduğu başvurularda alt sınır ise 18 yaş olacak.

AİLELERİYLE OTURAN GENÇLER BAŞVURU YAPABİLİR

"Aileleriyle beraber yaşayan gençlerin, anne babası üzerine tapu olan gençlerin TOKİ'ye başvurabilir mi? sorusu en çok merak edilenler arasındaydı.

Bakan Kurum açıklamasında "18 yaşını geçmiş kişiler orada misafir. Dolayısıyla 18 yaşına gelmiş gençlerimiz evdeki ikamet ve hane halkından sayılmıyor. Ailesiyle oturduğu ya da nüfusa kayıtlı olduğu şehre başvurabilir. Aile geliri değil, gencin geliri önemli." dedi.

Anne ve ya babasının üzerine tapu olan genç 50 bin sosyal konut genç kontenjanına başvuruda bulunabilecek. Ayrıca 16 bin ya da 18 bin gelir kriterine uyan gençler de yine TOKİ konutlarına başvuruda bulunabilecek.

Sosyal Konut projesine müracaatlar e-Devlet üzerinden kimlik numarasına göre başladı. Başvurular Ekim ayı sonuna kadar devam edecek. Ekim ayı içerisinde ilk temel atılacak. 

KONUTLARIN FİYATLARI VE ÖDENECEK TAKSİTLER

2+1 evler: Proje kapsamında 2+1 konutların/evlerin aylık taksiti 2 bin 280 lira olacak. Toplam değeri 608 bin lira olan evler yüzde 10 peşinatla 240 ay vadeyle ödenecek.

3+1 evler: Proje kapsamında 3+1 konutların/evlerin aylık taksiti 3 bin 187 lira olacak. Toplam değeri 850 bin lira olan evler yüzde 10 peşinatla 240 ay vadeyle ödenecek. 

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 84
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu projenin dezavantajlı bir yönünü söylemek istiyorum taksitler eve oturunca başlamalı öbür türlü nasıl ödeyecek vatandaş kesinlikle buna müdahale edilmeli sayın reisi cumhurumuz bunu bir düşününüz hem kira ödeyip hem ev taksiti ödemek bize ağır gelir yapın bir güzellik hiç olmazsa kısmi taksit ödemesi olsun bari bin , bin olsun eve geçinceye kadar sonra normale dönsün
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 1 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle para iade edilmesin kardeşim kendine güveniyorsan gir hesapla bak ve başkasının hakkına girme bu çocuk oyuncağı değil bence bu işe ev almaya kendi hazırsa girsin
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Evi olan aileler evindeki çocuğunu gösterip tokiden 2. 3. belkide 10. evini alacak. Evi olmayanlara verilmesi gerekirken bu şartı delmenin yolunu devlet kendisi açmış.
    Cevapla
  • Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden 30 yaş 30 yaşın üzerinde evlenememis binlerce genç var. Öncelik onlara verilmelidir.
    Cevapla
  • el-aziz 1 yıl önce Şikayet Et
    Dar gelirliye yönelik değil bu hamle, orta gelir guruplarına yönelik.. 3.500 TL Alan bir SSK emeklisi nasıl alacak bu evi biri izah etsin , yada asgari ücretle çalışan biri nasıl alacak bu evi...?
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 1 yıl önce Şikayet Et
    şimdi diyorsun ki dar gelirli ye değil orta gelir 3500 bahsediyorsun şimdi bu adam kirada oturmuyor mu kirada peki bu adam kira veriyor mu veriyor nasıl geçiniyorsa aynı kira parasını ya bugün 3500 alan illa bir geliri veya eşinin de emekli olabilir bugün 3500 maaş kira veren geçinen insan olmaz mutlaka bunların yan gelirleri köyden eşi de emekli olan kişilerdir kardeşim tek 3500 se şimdiye kadar niye hiç birşey elde edemedin şimdimi ağlanı yorsun kimse kusura bakmasın bugün devlet sektöründe çalışan memur işçi 9500 den aşağı alan yok bu 3500 lükler nasıl emekli oldukları belli dışar dan öde emekli hadi ya bu ülkede nankör olunca bir kılıf çıkartıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle