Doğal gaz fışkıracak! Türkiye yeni saha keşfetti

TPAO ile ortaklık yürüten petrol ve doğal gaz devi Trillion Energy, Türkiye'nin Karadeniz'deki Güney Akçakoca 2 sahasından yüksek miktarda potansiyel doğal gaz keşfedildiği açıkladı. Söz konusu açılan kuyunun Türkiye'de gaz sahaları içerisindeki çok kuyulu programlarından ilki olduğu açıklandı.

GİRİŞ 21.10.2022 09:59 GÜNCELLEME 21.10.2022 10:00
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile ortak Trillion Energy'den yapılan açıklamada Türkiye'nin Karadeniz'de bulunan doğal gaz sahasına ilişkin, "Güney Akçakoca 2'de başarılı bir şekilde tam derinliğe kadar sondaj yapılmış ve tomruklardan çok sayıda potansiyel gaz taşıyan bölge tespit edilmiştir." denildi.

GAZ SAHASINDAN İLK SONUÇLAR GELDİ

Şirketin 20 Ekim 2022'de açıkladığı verilere göre, Karadeniz'deki Güney Akçakoca 2 gaz sahasından ön gaz okumalarının iyi değerlerde olduğu bildirildi. Şirket, 15 Ekim'de Güney Akçakoca 2 doğal gaz sahasından, bin 543 metrelik gerçek dikey derinlik ile 2 bin 826 metrelik toplam derinliğe ulaşıldığını duyurmuştu. Söz konusu gaz keşfedilen kuyunun, Sürdürülebilirlik Muhasebe Standartları Kurulu (SASB) gaz sahasındaki çok kuyulu programlarından ilki olduğu açıklandı.

Akçakoca 2 gaz sahası

TÜRKİYE'DE DEV DOĞAL GAZ KEŞFİ

Şirketin sondaj sırasında kayıt edilen veri sonuçlarında, Akçakoca'daki SASB üretim bölgesinde 5 kuyuda 32 metre potansiyel doğal gaz barındıran bölge olduğu ve her bir bölgenin 10 metreyi aşan doğal gaz barındırma kapasitesine sahip iki kuyudan oluştuğu bilgisi paylaşıldı. Ayrıca sondaj sırasında tespit edilen diğer gazlı kuyularda, çamur yüzeylerde de doğal gaz tespit edildiği ifade edildi.

Güney Akçakoca 2'deki arama çalışmalarında 7 inçlik bir üretim kasasının takıldığı ve yerine yapıştırıldığı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde ise keşfedilen doğal gazın üretim oranlarının belirlenmesi için tamamlama, perforasyon ve testlerin yapılacağı duyuruldu.

Arthur Halleran - Trillion CEO

Karadeniz'deki doğal gaz keşfine dair Trillion'un CEO'su Arthur Halleran şunları söyledi:

"SASB'de çok delikli programımızın ilk yönlü deliğini açmış olmaktan çok memnunuz. Bu kuyuda hem sabit programa hem de bütçeye uygun programa göre hareket ettik, bu da büyük yönlü sondaj konseptimizin yürütülmesini doğrular. Amacımız yeni doğal gaz havuzlarında sondaj yapmak için mevcut platformlardan delikler açmak. Gaz taşıyan bölgelerin önceden belirlenmiş kalınlığı, sondaj sahalarımızı seçerken kullanılan jeolojik modelimizi zaten doğrulamaktadır. Mevcut gaz akış hızı testlerinin sonuçlarını alacağımız gün için heyecan duyuyoruz. Kısa sürede alınacaktır."

KAYNAK: STAR GAZETESİ
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 164
  • Atilla 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendimiz aramalıyız, yabancıların ne işi var.
    Cevapla
  • Osmanlı torunları 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilmiyorsan susmasını bil ne adam.
    Cevapla
  • BIKTIK 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı film oynamaya devam
    Cevapla
  • battalgazi66 1 yıl önce Şikayet Et
    Orta anadoludaki tatli sularin kaynagida belirsiz bence karadenizden suzulup gelen dogal sular
    Cevapla
  • Erhan 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul Avrupa yakası gaz ve petrol dolu yerleşim yerlerinin altı petrol yatakları var Kapsamlı sondaj yapılmalı Karadeniz’in Boğaz’ın Marmara’nın florası takip edilmeli öyleki Basra körfezindeki petrol ve gazın oluşumu Karadeniz Anadoludur Dicle havzası boyunca yerin altından körfeze birikiyor
    Cevapla
  • Zeyyat 1 yıl önce Şikayet Et
    Hatta boğazın altı.Bildiğin petrol denizi.Zamanı geldiğinde göreceksiniz.
    Cevapla
  • M. Çevik 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah maşallah maşallah...
    Cevapla
  • Ahmet Karadag 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerden Biliyosunuz Tahminmi Yurutuyosun Yoksa Gercekmi Sizin Bildiklerinizi TPO Bilmiyormu Varsayimla Buisler Olmuyor Sontaj Maliyetleri Cok Yuksek Belirtisi Olmaliki Sintaj Vurulmali Insanlah Ulkemizde Buyuk Rezerv Cikarda Bagimli Kalmayiz
    Cevapla
  • Düzceli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yabancı lar türkiye petrolleri anonim şirketiyle ortak çalışıyorlar TÜRK mühendisler var hata yapmaları sıfır bütün arama ekibi sahada gaz veya petrol yabancının gördüğünü bizimkilerde görüyor
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav siz olayı anlamıyorsunuz bu şirket diyecek ki muazzam rezerv bulduk falan daha sonra Avrupa'ya satalım ama biz Rus gazını alıp bizimmis buralardan çıkarttık falan Avrupa'ya satacağız ve fiyatı biz belirleyeceğiz müthiş kar edecegiz böyle yapılması şart yani gazı bizim gaz diyip satacağız .
    Cevapla
  • Tornaci 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulkende elde edilen kazanimlara biraz deger ver.yazin tamamen bu ulkeyi birsey yapamaz izlenimi veriyor.biraz insaf biraz guven lutfen.
    Cevapla
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Onada akdenizde gaz falan yok gemiyle getirip açık denizden pompalıyorlar derler.yalan dolan uydurmak bu kadar basit.adam gördüğüne inanmıyor görmediğine niye inansın.yorma kafanı boşver.
    Cevapla
  • Osmanlı1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Trol chp yorumu
    Cevapla
  • İlyas 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal valla daha çıkmadan da buna böyle süper yalan uydurmak çok derinden geliyor. Bu bir projedir daha onun yapilması uygulanması en aşsağı üç yıl sürer. Ozamana kadarda Rusyaya ambargolar kalkar.Hemen bir yılda olacak iş degil Ak denizde de bulunacak bakalım ona ne hikaye uyduracaksınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle