Dev borsa iflas etti! On binlerce kişinin parası yandı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'ın satın almaktan vazgeçtiği kripto para borsası FTX, iflas etti. FTX'nin CEO’su Bankman-Fried da istifa etti.

GİRİŞ 11.11.2022 17:31 GÜNCELLEME 11.11.2022 18:07
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Kripto para borsası FTX’in ABD’de iflas süreci başlattığı, şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Sam Bankman-Fried’in de istifa ettiği bildirildi.

FTX’ten yapılan yazılı açıklamada, şirketin ABD’de iflas süreci başlattığı belirtildi.

Şirketin Üst Yöneticisi Bankman-Fried’in de istifa ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, yerine John J. Ray’in atandığı kaydedildi.

FTX, rakibi ve dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile arasında çıkan sorunların ardından likidite sıkıntısı yaşamaya başlamıştı.

Bankman-Fried, şirketinin likidite sorununu çözebilmek için 8 Kasım'da Binance’in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao ile görüşmelere başlamış ve taraflar Binance’in FTX’i satın almasına yönelik niyet mektubu imzalamıştı.

Binance, görüşmelere başlanmasından kısa bir süre sonra FTX’i satın almaktan vazgeçtiğini duyurmuştu.

ZHAO’UN FTT HAMLESİ FTX’TE LİKİDİTE SORUNU YARATMIŞTI

Zhao, 6 Kasım’da yaptığı açıklamada, FTX’e ait FTT adlı tokenları “yaptıkları son değerlendirmeler” neticesinde satma kararı aldıklarını duyurmuştu.

Açıklamanın ardından, FTT, kripto para borsalarında yüzde 90’a yakın değer kaybederek an itibarıyla yaklaşık 2,5 dolardan işlem görüyor.

ABD merkezli FTX borsasındaki para çekim işlemlerinin önemli miktarda artırması nedeniyle çok sayıda kullanıcı, borsadaki paralarını çekmekte sorunlar yaşıyordu

FTX CEO'su Bankman-Fried

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 112
  • Akil. 1 yıl önce Şikayet Et
    Nedir bu kripto arkadaş, ne üretir, ne satar, karşılığında ne var, bilançosu ne, öz kaynağı ne, duran varlığı, dönen varlığı mı var, esas faaliyet kârı mı var, ne hikayesi var piyasaya ne vaad ediyor, arkasında kim var, karşılığı var mı yok mu? İnsanlar sormadan sorgulamadan kısa yoldan zengin olayım hayalinde. Bir tek kendileri zeki ve uyanık, kripto işine girmeyen herkes gerizekalı!
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Eee caiz olmayan birşeye girenler düşünsün
    Cevapla
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlarca kez uyardım kripto para denen zırvaya paralarınızı yatırmayın diye.Kendi düşen ağlamasın.
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler iyi oyun oynadilar.Cezasiz isin icinden cikacaklar,iddia eden varmi ?
    Cevapla
  • Cemil 1 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyi Yahudilerden sanan cahil adam
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Darısı euro doların başına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle