Nebati: Piyasa faizlerinin de tek haneye inmesini bekliyoruz

Merkez Bankası'nın faizi tek haneye çekmesi sonrasında açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, önümüzdeki dönemde piyasa faizlerinin de tek haneye inmesini beklediklerini açıkladı.

Nebati: Piyasa faizlerinin de tek haneye inmesini bekliyoruz
Nebati: Piyasa faizlerinin de tek haneye inmesini bekliyoruz
GİRİŞ 24.11.2022 17:12 GÜNCELLEME 24.11.2022 17:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Merkez Bankası'nın faizi iki yıl sonra tek haneye indirmesi sonrası açıklama yaptı.

Bakan Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki dönemde piyasa faizlerinin de benzer biçimde tek haneli seviyelere inmesini bekliyoruz" dedi.

Bakan Nebati şunları kaydetti: "Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon ve perspektif doğrultusunda ülkemizin gerçekleriyle uyumlu biçimde şekillenen ekonomi politikaları sayesinde politika faizi 2 yıl aradan sonra tekrar tek haneye gerilemiştir.

"POLİTİKA-KREDİ FAİZİ MAKASI KAPANIYOR"

Türkiye Ekonomi Modelimiz kapsamında uygulamaya aldığımız politikaların ve yakın dönemde kurumlarımızın koordineli bir şekilde almış olduğu tedbirlerin katkısıyla politika-kredi faizi makası kademeli biçimde kapanıyor.

Bu sayede önümüzdeki dönemde piyasa faizlerinin de benzer biçimde tek haneli seviyelere inmesini bekliyoruz.

Böylece, tüm dünyada resesyon endişelerinin arttığı bir dönemde Türkiye ekonomisi yoluna güçlü bir şekilde devam edecek; Türkiye ekonomisi Model’in sacayakları üzerinde yükselmesini sürdürecektir."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar KKM ı TCMB politika faizinin 3 puan üstünde topluyorlar - yani 9+3=12 toplanan mevduatın bir kısmı Munzam Karşılık olarak TCMB de tutuluyor. Ayrıca Disponibilite olarak tutulan kısım da var bu da maliyeti 1-2 ğuan arttırıyor - genel giderler bina personel kırtasiye araç yakıt eklersen 1-2 puan da ordan olur maliyet 16 - ödenmeyen kredilerden ortaya çıkan maliyette var Bankalar kar da edecek 2 puan da ona koy demekki en ucuz kredi maliyeti 18-20 - şimdi bizim hesap kitap bilmez toplama çıkarma dersi anlatırken arka sırada uyuyan bakan kredi faizlerinin tek haneye düşmesini bekliyor - Allah Türkiyeyi koruyor da bu kadar da saçmalamamak lazım
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bekir kardeşim, Bayrak inmez, Ezan dinmez, Togg durmaz. Bunlara böyle anlatacaksın. Padişahım çok yaşa diyecekler. Seçim demokrasi, ekonomi falan hikaye, teba kültürü ve tevekkülsüz şükürcülük bunları tercih bırak kapıkulu olarak yaşasınlar ne diye dert ediyorsun ki.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bankalarda yakında mecburen tüketici kredi faizlerine yansıtacak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu, helal olsun sayın bakanım . Size güveniyoruz, Tüketici kredileri vadelerinin uzamasını ve faizlerinin düşmesini bekleyen milyonlar var.
    Cevapla
  • soru 1 yıl önce Şikayet Et
    faiz indi doğru güzel.ama neden bankalar düşük faizle kredi vermiyor.ama bankalar hazineden daha düşük oranda para alabiliyor.benim teklifim merkez bankası düşük faizden banklara verdiği parayı biz vatandaşlara versin doğrudan.bankalar 1 e aldığı faizi bizi ikiye satıyor.ne anladım bu işten.Sayın bakanıma çağrım merkez bankasının bankalara verdiği paranın aynı faiz oranında biz vatandaşlarada versin.ev alabilmek içinde bankalar 600 bine yakın kredi vermeliki ev alalım.o kısıtlamada kalksın.
    Cevapla
  • Ekonomist 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle