Fuat Oktay'dan asgari ücret açıklaması! Tarih verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücretle ilgili konuştu.

Fuat Oktay'dan asgari ücret açıklaması! Tarih verdi
Fuat Oktay'dan asgari ücret açıklaması! Tarih verdi
GİRİŞ 26.11.2022 04:29 GÜNCELLEME 26.11.2022 04:35
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanlığına bağlı, ilgili ve ilişkili kurum, kuruluşların 2023 yılı bütçeleri üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.



Oktay yaptığı açıklamada 2023 yılı asgari ücretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Oktay açıklamasında, ''Son iki kararını işçi ve işveren kesiminin oybirliği ile alan Asgari Ücret Komisyonu, 2023 yılı asgari ücretini belirlemek üzere çalışmalarına aralık ayında başlayacaktır. Asgari ücretin toplumun tüm kesimleri bakımından memnuniyet sağlayacak bir düzeyde, işçi ve işveren taraflarının tam mutabakatıyla belirleneceğine inanmaktayız." dedi.

"ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

Fiyat istikrarı ve ücret adaleti ile ilgili iddialara cevap veren Oktay, "Gıda fiyatları; enerji, hammadde fiyatları, döviz kuru, girdi maliyetleri, arz ve talep gibi birçok faktör ve eğilimden etkilenmektedir. Son dönemdeki gelişmeler, üretici girdi ve lojistik maliyetlerinin önemli derecede yükselmesine sebep olmuştur. Başta gübre, enerji ve yağlar olmak üzere tarımsal girdi fiyatlarında küresel düzeyde yüksek artışlar dikkati çekmektedir. Ülkemiz de küresel fiyatlardaki bu artışlardan olumsuz etkilenmiştir. Fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşımızı enflasyonun altında ezdirmemek için gereken politikaları hızla uyguluyoruz" dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Basri Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret en düşük memur maaşı seviyesine çıkarılmalı. Yada memur maaşı düşürülmeliki devlet az vergi toplasın. Memur hem az çalışıyor hem fazla maaş alıyor. Zaten işide rahat önünü görebiliyor ona göre davranıyor. Ya özel sektör öyle mi.
    Cevapla
  • Misafirv 1 yıl önce Şikayet Et
    En doğrusudur eşdeğer olması güzeldir
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    6 aydır doların yüzü gülmüyor. Faizler de indi. Ancak piyasada hala zam devam ediyor. Devlet fahiş fiyat yapanları ciddi yaptırıma tabi tutmalı. 3 harfli marketlere ya kayyum atasin yada milyar TL ceza kessin. Yoksa bu iş çözülmez. Asgari ücret zamlanirsa yum maaşları da adaletli şekilde yükseltmesi lazım. Devlet işçisi (lise mezunu) öğretmenden yüksek maaş alıyor. Bu adaletsizliği çözmek lazım. Böyle çok adaletsizlikler var. Maaşa zam yapılsın ancak diğerlerine de adaletle zam yapılsın.
    Cevapla
  • Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    En Düşük, SSK ve Bağ-Kur Emekli Aylığı Asgari ücretle Aynı olmalıdır.
    Cevapla
  • Ferhat 1 yıl önce Şikayet Et
    KK gelince yapar İngiliz den karşılığı olmadan
    Cevapla
  • ismailarc 1 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücrete yüksek zam çözüm değil çözüm fiyatları infirim alım gücünü artırmak asgari üretliye zamın z's ulaşmadan verilen zamakarşı fiyatları ahlaksızlar 100 katı zam yapıyorlar amaçları iktidarı ekonomi ile devirmek hepsi esnaf tüccar fabrikatör birlik olmuş iktidar kimsede suç aramasın sonuçta sorumlusu pahalılığın kendisi 2500 lira emekli alıyor 3 nüfusa bakmaya çalışıyor böyle milyonlarca insan var bu insanlar ne yapacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle