EYT emekli aylığı hesaplama: TIKLA/ÖĞREN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT müjdesinin detaylarını açıkladı. Yeni düzenleme ile herhangi bir yaş sınırı olmadan yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi emekli olma hakkına kavuşacak. EYT düzenlemesi ile milyonlarca kişi ne kadar aylık alacaklarını merak etmeye başladı. SGK'nın emekli maaşı hesaplama robotu ile vatandaşlar bilgilerini girerek alacakları tahmini maaşı öğrenebiliyorlar.

GİRİŞ 29.12.2022 12:27 GÜNCELLEME 29.12.2022 12:32
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenlemeyi, eski sistemdeki SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli kılıyoruz” sözleri ile EYT sorunu tamamen çözüldü.

Tüm bu gelişmeler sonrasında EYT’liler şimdiden maaş hesabı yapmaya başladı. 

EYT'DE İLK MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

İlk maaşların ne zaman alınacağı yasal sürecin başlamasına göre belli olacak. Ocak ayı içerisinde EYT kanununun yasalaşmasını bekleniyor. Ocak ayı içerisinde başvuru yapılırsa kanunlarımıza göre bir sonraki ay maaşlar alınmaya başlanacak. Maaşlar başvuru tarihinden itibaren başlıyor. Yani Ocak ayında başvuru yapıldıysa; Ocak maaşı Şubat ayında alınır.

EYT AYLIĞI ÖĞRENME

e-Devlet ya da SGK'nın sitesi üzerinden emekli maaşı hesaplama robotu mevcut. Bu robot sayesinde emekli olacak vatandaşlar ne kadar maaş alacaklarını hesaplayabiliyorlar.
Şu anda bu sistem çok yoğun olduğu için giriş yapmak isteyen vatandaşlar sorun yaşayabilir. 
(Emekli maaşı hesaplaması, çalışma günü, prim ödemesi gibi pek çok kritere göre değişiklik gösteriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu da kendi sitesinde yer verdiği maaş ve emeklilik zamanı bilgileriyle birlikte, kesinlik içermeden emekli olduğunuzda alacağınız maaşı belirtiyor.)


Emekli maaş hesaplama robotu için tıklayın

 

 

YENİ YILDA GELECEK ZAM EYT’LİLERİ ETKİLEYECEK Mİ?

3 Ocak’ta enflasyon rakamları açıklanacak. Bu rakam ile beraber emekliler için ne maaş zammı yapılacağı netlik kazanacak. Ancak maaş zamlarına refah payı eklenmesi de gündemde. Yapılacak refah payı düzenlemesi ve maaş artışından EYT’liler de faydalanacak. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Şu anda en düşük emekli aylığı 3500 TL. Enflasyona göre hesap yapsak da, ne kadarlık bir refah payı geleceğini bilmiyoruz. Emeklilerde büyük bir zam beklentisi var. Emekliler yüzde 40 civarında bir zam bekliyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 88
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşey tamam da şu Stajyer ve çıraklık sigortası işinide Bi halletsek...
    Cevapla
  • hkm44tr 1 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyonist ortamda en çok zarar gören kesim emeklilerdir,maaş zam meselesi oy hesabı eyt lilerden daha etkili olacağı kesindir,emekliler bu secimde duygusal değil rasyonel oy kullanmaya muktedir olacaklardır,enflasyon ile millete yazılan zarar seçim zamanları akılları karıştırabilir,muhalefet uyuyor,
    Cevapla
  • hkm44tr 1 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret artışı ile bağkur ve ssk primlerinde de artış olduğu için %56 yapmada bir sakınca yok zaten,keşke daha fazlada olsaydı bu kardeşlerimiz için herşey ateş pahası olmuş,iş emekliye gelince başka bir pencereden bakıldı hep,Abo ile ve 2000 den sonra emekli olanların hakkı elinden alınarak gerekli zamlar da yapılmayarak en düşük emekli maaşı kirayı ödeyemez hale geldi,artık 2000 den sonranın ve abo oranının da önemi enflasyon faiz ilişkisi gibi olmuştur,endüşük emekli maaşı en az asgari üçret seviyesine çıkmalı,yetmedi mi enflasyon ile millete yazdığınız zarar,millet bu secimde zarar kes yapar,endüşük maaş asgari ücret kadar olmalı,
    Cevapla
  • Fatih m öztürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt lilerin çalışmaya devam etmesi işin kalitesini arttırcağı gibi işe yeni girceklerinde kendi kapasitesine uygun dağılımını sağlamaya yardımcı olacaktır tecrübe bedel ödetir akılın yolu başkalarının tecrübelerinden faydalanmak
    Cevapla
  • Osman Hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Staj mağdurları çözüm bekliyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle