Bakan Mehmet Şimşek görevi Nureddin Nebati'den devraldı

Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Nureddin Nebati'den devraldı.

GİRİŞ 04.06.2023 11:48 GÜNCELLEME 04.06.2023 12:45
Bu Habere 171 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Nureddin Nebati'den devraldı.

Bakan Şimşek'in açıklamalarından satır başları:

Değerli bakanımızdan görevi devralma törenimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu değerli emaneti şahsıma tevdih eden sayın cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum.

ENFLASYONUN TEK HANELERE DÜŞÜRÜLMESİ HAYATİ ÖNEM TAŞIMAKTA

Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refağı artırmaktır. Önümüzdeki hedefte bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır.

Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında başka bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır. Küresel zorlukların jeopolitik gerginliklerin arttığı bir konjonktürde kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendirerek makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz.

Vakit kaybetmeden orta vadeli program çalışmalarımıza başlayacağız. Sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin ve fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır.

Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi, öngörülebilirliğin artırılması, cari açığı azaltacak yapısal dönüşümün hızlandırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır.

Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır. Bu öncelikler çerçevesinde çalışmalarımızı eş güdüm içerisinde ilgili bakanlıklar ve kurumlarımızla güçlü bir koordinasyon sağlayarak yürüteceğiz.

Bu yoğun dönemde en büyük yardımcım bakanlığımızın değerli kadroları olacaktır. Hazine ve Maliye Bakanlığı güçlü insan kaynağı ve liyakatli kadrolarıyla her zaman ön planda olmuştur. Attığımız her adım, aldığımız her kararın ülkemize duyulan güveni ve istikrari güçlendirmeye devam etmesi önem arz etmektedir.

''DEVRALDIĞIMIZ BU BAYRAĞI DAHA DA YUKARILARA ÇIKARMAK İÇİN GECELİ GÜNDÜZLÜ ÇALIŞACAĞIM''

Devraldığımız bu bayrağı daha da yukarılara çıkarmak için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde geceli gündüzlü çalışacağız. Pandemi, küresel finansal zorluklar ve depremle birlikte sadece ülkemiz değil tüm dünya zorlu bir imtihandan geçiyor. Sayın Bakanımıza bu yoğun süreçteki çalışmaları, gayretleri nedeniyle tekrar teşekkür ediyorum. Şahsıma zorluklar ve yüksek beklentilerle dolu ağır bir görev verildiğini biliyorum. İnşallah bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 171
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Allahın izniyle başaracına inanıyorum bu emeklileri yoksulluktan kurtaracaksın seni Allaha amanet ediyor kolaylıklar diliyorum
    Cevapla
  • Turkcellllll 10 ay önce Şikayet Et
    20 yıldır başarılılar ,anlatmaya gerek yok görüyorsunuz
    Cevapla
  • Turkcellllll 10 ay önce Şikayet Et
    20 yıldır başarılılar ,anlatmaya gerek yok görüyorsunuz
    Cevapla
  • Turkcellllll 10 ay önce Şikayet Et
    20 yıldır başarılılar ,anlatmaya gerek yok görüyorsunuz
    Cevapla
  • Turkcellllll 10 ay önce Şikayet Et
    20 yıldır başarılılar ,anlatmaya gerek yok görüyorsunuz
    Cevapla
  • muzdarip 10 ay önce Şikayet Et
    yaparsın sen aslanım, Allah yar ve yardımcın olsun
    Cevapla
  • Arif 10 ay önce Şikayet Et
    Ìlk gőrevin,bu serbest piyasa ekonomisinin karekterine aykırı oluşan,trőst ve kartelleşmeyi yerden bir etmek olmali,piyasa bir elin 10 parmaģını geçmeye uluslararasi ekonomik gùçlerle işbirligi içinde olanlari derhal elimine edip,devletin tekrar Temel ihtiyaç maddeleri piyasasina girip,bunlarin kozlarini elinden almak olmalidir.Yoksa çalisan,emekli kesimine yapilacak zamlar bunlara gidec
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Şimşek kemer sıkmayı seviyor
    Cevapla
  • Seküler 10 ay önce Şikayet Et
    Seküler bir insanım 2018’de Erdoğana verdim. Nurettin Nebati’den sonra sürekli eleştirdim girdim buraya da yazdım. Benim Erdoğan’la bir dava birlikteliğim yok. Piyasa şartlarına göre oy veririm. Mehmet Şimşek iyi bir tercih. Erdoğanı tebrik ederim 2023 seçimlerinde vermedim ama doğru karar. İyi lider yanlış yürüdüğü yoldan dönebilmeli. Erdoğan bu yüzden iyi bir lider
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle