Asgari ücret için toplantısı sonrası son dakika açıklaması

Asgari Ücret Komisyonu toplantısı sona erdi. Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, "Görüşmelerimiz devam edecek, bu hafta üçüncü kez bir araya geleceğiz" dedi.

GİRİŞ 19.06.2023 12:33 GÜNCELLEME 20.06.2023 10:05
Bu Habere 200 Yorum Yapılmış

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor.

İlk toplantısını 13 Haziran'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını bugün saat 10.00'da başladı.

7 milyondan fazla çalışanı doğrudan ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor. İlk toplantısını 13 Haziran'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştiren komisyon, ikinci toplantısına saat 10.19 itibarıyla başladı.

Görüşme saat 12:25 sıralarında sona erdi. 

"BU HAFTA AÇIKLANMASINI BEKLİYORUZ""

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, asgari ücret için yapılan 2. toplantının ardından açıklamalarda bulundu. 

"Görüşmelerimiz devam edecek, bu hafta üçüncü kez bir araya geleceğiz. Bayram öncesi sonuçlanmasını bekliyoruz. İşveren temsilcilerimizde kendi aralarında tartışarak komisyona bilgi verecekler. Komisyon da bir karara vardıktan sonra açıklamayı da Cumhurbaşkanımız yapar diye düşünüyoruz. Bu hafta açıklanmasını bekliyoruz.

"GÜNÜN ŞARTLARINA GÖRE 6 AY SONRA BİR ZAM DAHA ALINABİLİR"

Ağar, 500 dolar tartışmasıyla ilgili de şunları söyledi:

"Şu anda biz Türk parası olarak görüşüyoruz, dolar üzerinden pazarlık yapmıyoruz. Elbette ki günün şartlarına göre rakamlar neyse onun üzerine konuşulacak, pazarlık yapılacak ve bu hafta neticeye varacağız. Alım gücünün daha iyi olması için bu Temmuz ayında başlamak üzere asgari ücrete ara zammı gibi algılanabilir. Tekrar 6 ay sonra Asgari Ücret Tespit Komisyonu bir araya gelecek, günün şartlarına göre de bir zam daha alınacaktır."

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 200
  • vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    ZAM ları durdurun lütfen. ZAM yapmak çare değil
    Cevapla
  • haklısınız 10 ay önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum
    Cevapla
  • metın 10 ay önce Şikayet Et
    500 dolar karşılığı dedi Reis geri dönmez bu sözünden
    Cevapla
  • Qwerty 10 ay önce Şikayet Et
    Yükseltmeyin arkadaş şu maaşları hiçbir işe yaramıyor
    Cevapla
  • Veysel 10 ay önce Şikayet Et
    900 bin TL verip benzinli araç alan zengin aptallar olduğu müddetçe alt gelirli bu tiplerin sayesinde dengesi bozulan piyasayı çekmek zorunda değil.Orta sınıf üstü araçlara benzini 100 TL yapın.Aklı çalışmaya başlar gider 300 fazla verip elektrikliye biner başka türlü çalışmaz bu tipleri iteklemeniz lazım.Nakliye, üretim, ulaşım, otobüs firmalarına benzini 1 TL yapın. Piyasa ters takla.
    Cevapla
  • Cem 10 ay önce Şikayet Et
    Çilgin adam sen elektrikli arac kullanim sartlarini ,masraflarini ,servis yoklugunu ,evine kuracagin elektrik beslemenin bile 20 bin tl oldugunu biliyormusun
    Cevapla
  • Veysel 10 ay önce Şikayet Et
    Uzman Analizi: Asgari ücreti 15 bin yapın. Orta segment üstü araçlar için benzini 100 TL yapın. Araça göre benzin fiyatı uygulayın. Benzinli araça 900 bin TL veren gitsin elektrikliye binsin. Araba piyasası aşağı insin. Nakliye ulaşım üretim otobüs firmaları için benzini 1 TL yapın. Sebze halindeki ve marketlerin başındaki çakalları değiştirin. Fakir değil birazda kemeri zengin sıksın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle