TCMB rezervlerinde dikkat çeken değişim

Merkez Bankası toplam rezervleri 4 Ağustos haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 817 milyon dolar artarak 115 milyar 591 milyon dolara ulaştı. Bu artışta KKM'nin ve yeni yürütülen politikaların etkisi olduğu belirtiliyor.

GİRİŞ 10.08.2023 14:58 GÜNCELLEME 10.08.2023 16:11
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri haftalık verilerle açıklanıyor.

TCMB rezervleri 4 Ağustos haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 817 milyon dolar artarak 115 milyar 591 milyon dolara ulaştı.

Böylelikle rezervler, yükseliş eğilimi üst üste 7'nci haftaya taşımış oldu.

Brüt döviz rezervleri, 1 milyar 880 milyon dolar arttı

Buna göre, 4 Ağustos itibarıyla Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 1 milyar 880 milyon dolar artışla 74 milyar 229 milyon dolara yükseldi.

Brüt döviz rezervleri, 28 Temmuz'da 72 milyar 349 milyon dolar seviyesinde bulunuyordu.

Altın rezervleri 63 milyon dolar azaldı

Söz konusu dönemde altın rezervleri 63 milyon dolar azalarak 41 milyar 425 milyon dolardan, 41 milyar 362 milyon dolara geriledi.

Toplam rezervler 1 milyar 817 milyon dolar arttı

Böylece Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, 4 Ağustos haftasında bir önceki haftaya kıyasla 1 milyar 817 milyon dolar artışla 113 milyar 774 milyon dolardan 115 milyar 591 milyon dolara yükseldi.

Rezervlerdeki yukarı yönlü eğilim üst üste 7'nci haftaya taşındı

Rezervlerdeki yukarı yönlü eğilim üst üste 7'nci haftaya taşınırken, son iki ayda rezervlerdeki artış 17,1 milyar dolara ulaştı.

Bu dönemde net rezervler de 20,1 milyar dolar yükselişle 15,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

KKM dönüşleri rekor seviyede

Analistler, rezerv artışlarının, Kur Korumalı Mevduatların (KKM) dönüşlerinin rekor seviyede olduğu ağustos ayında da devam etmesine dikkati çekerek, ekonomi yönetimi tarafından seçim sonrası atılan adımların söz konusu seyirde etkili olduğunu ifade etti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 52
  • Selim 9 ay önce Şikayet Et
    Altın gram fiyatı neden heryerde farklı bu altının bir dünya standardında ülkemizdede fiyatı neden aynı değil bu nasıl bir iktidar kim kime dum duma
    Cevapla
  • bbbb 9 ay önce Şikayet Et
    Hala çok düşük 15 milyar dolar ne...
    Cevapla
  • Olmaz,HadiABDBatarsa 9 ay önce Şikayet Et
    Rezerv olarak neden ABD dolarına öncelik veriliyor.. Altın her zaman altındır.. fiyatı da zaten dolarla belirleniyor.. Altın miktarı arttırılıp, dolar miktarı azaltılacağına, tam tersi yapılmış.. Bugün ABD çökse, 115 Milyar $ değerinde kağıt yığınıyla Merkez Bankamız batmış olacak..
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    mualıflerın doğru söylediğini hiç duydunuzmu
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Rezervlerin az olduğunu söylediklerinde doğru söylemişler işte.
    Cevapla
  • Taban 9 ay önce Şikayet Et
    Hükümete Muhalif ekonomistler seçimlerden sonra enflasyon çığrından çıkacak diyorlar Hükümete yakın ekonomistler ekonomi çok iyi olacak diyorlar.Bakalim hangisi doğru söylemiş olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle