Rus kaynakları resmen duyurdu: 'Türkiye'nin seçilmesi tesadüf değil'

Rusya'nın Türkiye'de kuracağı doğalgaz dağıtım merkezine yönelik yeni bir gelişme yaşandı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Ekonomik İşbirliği Dairesi Direktörü Biriçevskiy, Türkiye'nin seçilmesinin tesadüf olmadığının altını çizdi.

GİRİŞ 11.08.2023 15:52 GÜNCELLEME 11.08.2023 16:09
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı Ekonomik İşbirliği Dairesi Direktörü Dmitriy Biriçevskiy, Türkiye'de kurulacak gaz merkezine yönelik çarpıcı bir açıklamada bulundu.

RUS KAYNAKLARI RESMEN DUYURDU

Sputnik'e demeç veren Rusya Dışişleri Bakanlığı Ekonomik İşbirliği Dairesi Direktörü Dmitriy Biriçevskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de kurma kararı aldığı doğalgaz dağıtım merkezi projesinin durumu hakkında bilgi verdi.

Dünyanın beklediği anlaşma: Türkiye'nin olmasını istiyoruzDünyanın beklediği anlaşma: Türkiye'nin olmasını istiyoruz

Rus yetkili, projenin detaylarının en üst düzeyde de olmak üzere hala daha istişare edildiğini belirtti.

Dmitriy Biriçevskiy

'TÜRKİYE'NİN SEÇİLMESİ TESADÜF DEĞİL'

Dağıtım merkezinin kurulacağı ülke için Türkiye'nin seçilmesinin tesadüf olmadığının altını çizen Biriçevskiy, "Türkiye'nin oynadığı Avrupa için transit ülke rolü, son dönemde TürkAkım doğalgaz boru hattının devreye girmesiyle de birlikte önemli derecede arttı" dedi.

Biriçevskiy, Rusya ve Türkiye'nin doğalgaz alanındaki işbirliğinin stratejik nitelikte olduğunu ve siyasi konjonktüre tabi olmadığını vurguladı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Elbette tesadüf olmaz, adamlar işlerini adam gibi yapıyorlar, nasıl karlı çıkacaklarının hesabını yapıyorlar, yatırımı ona göre yapıyorlar.
    Cevapla
  • Kobra 9 ay önce Şikayet Et
    Yine olan buradaki gariban halka olacak gaza zam ey vah evet fazlasıyla zam olacak
    Cevapla
  • Şafak 9 ay önce Şikayet Et
    Sıkıntılı anlarda, Münafıklar ortaya çıkar ve ülkeyi yönetene saldırır. Rusya, gerçekten büyük güç ve şimdi amerika ve avrupa devletleri topyekün rusya'ya saldırıyor. Putin geri adım atmıyor. Tamamını perişan ediyor. Ancak, Başkan Erdoğan'dan da vazgeçmiyor. Bunun sebebi nedir? Tabi ki güçlü bir Başkan ve güçlü bir devlet olmamızdır. Münafık olmayalım. Devletimizin ve RTN'nin yanında ol!
    Cevapla
  • Bozkurt 9 ay önce Şikayet Et
    Rusun öyle bir sınırı varki on binlerce km.Türke değmeden geçen sınırı yok,varsada önemi yok, bazen içerde bazen dışarda hem içerde hem dışarda bazı yerleri hemen ötede Moğoldan Çin'den geçerken ,Türksüz sınırı yok. Sınırı inmiş Kore'ye dayanmıs Japonya,ya Fine Rus çoktan kurmuş Türkün Turanını Türkü bekler Kızılelmaya gitmek için
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • Bozkurt 9 ay önce Şikayet Et
    Demirden dagları eritip çıktık Ergenekon'dan Kürsat,ın gür sesiyle indik tanrı dağından,soysuzlar sarmış dört bi yanımı,Alperenler,Akıncılar,Bozkurtlar nerdesin Oğuzum ses verrr,Mehterim Dombram,Dünyaca söylenirTürkümüz bizim
    Cevapla
  • Müslüman-Türk 9 ay önce Şikayet Et
    Bu dediklerin eskidendi, Şimdi her şey para,para,para ,fırsatçılık diyor Şanlı Türkün torunları. offff offff
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle