Gigafactory heyecanı! Erdoğan'ın teklifine Elon Musk'tan dikkat çeken cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’de dünyanın en zengin ismi olan Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk'la görüşmesi dünya kamuoyunun da ana gündemi olurken, görüşmeye fabrika teklifi damga vurmuştu.

GİRİŞ 22.09.2023 10:35 GÜNCELLEME 22.09.2023 14:49
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretleri kapsamında Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk ile de görüştü.

Dünyanın en zengin ismi olan Musk'la gerçekleşen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7. Tesla fabrikasını Türkiye'de kurmasını teklif etti.

Haber7.com'u WhatsApp üzerinden takip etmek için hemen tıklayın!

Yakın zamanda Türkiye'ye resmi olarak giriş yapan Tesla'nın fabrikalarının adı ‘Gigafactory’. 4 tanesi ABD'de bulunan fabrikalardan bir tane Almanya ve bir tane de Çin'de mevcut.

5 milyar euroyu aşkın yatırımla kurulması beklenen 7. Gigafactory için Türkiye ile birlikte Kanada, Fransa, Suudi Arabistan İspanya ve Hindistan gibi ülkeler de talip.

Musk'ın Türkiye'yi seçmesi durumunda, lokasyon olarak  7. Gigafactory'nin Alman otomotiv devi Volkswagen'in son dakikada fabrika yatırımından vazgeçtiği altyapısı ve liman bağlantısı olan Manisa’daki arazi olabileceği konuşuluyor. 

MUSK TÜRKİYE YATIRIMI İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR
Erdoğan-Musk görüşmesinde Türkiye teklifine ünlü iş insanının yaklaşımı da merak konusu oldu.

Hali hazırda Türkiye ile hem Tesla'nın parçaları hem de SpaceX yerli uyduları uzaya fırlatma alanında işbirliği olan Musk'ın sözleri ilk ipucunu vermiş olabilir.

"İLK DÜŞÜNECEĞİMİZ ÜLKE TÜRKİYE OLACAKTIR"

Musk'ın Erdoğan'ı teklifine verdiği cevabı köşesinden aktaran Gazeteci Abdulkadir Selvi, ünlü iş insanının “Biz otomobillerimizin birçok parçasını ülkenizde yaptırıyoruz. Türkiye’de Tesla’nın birçok parçasını ürettiğimiz için de ayrıca memnunuz. Tabi ki ilk düşüneceğimiz ülke, Türkiye olacaktır” dediğini aktardı.

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 127
  • OĞUZHAN 7 ay önce Şikayet Et
    Tabii Türkiye olacak dünyanın en büyük lityum pil fabrikası burada lityum da burada Eskişehir bor dan çıkan artık kalan maden lityum.musk Tesla için lityum pil iştahı.
    Cevapla
  • Ayse 7 ay önce Şikayet Et
    Gizli başka planları olsa gerek bu kadar masum olduğunu sanmıyorum
    Cevapla
  • İbrahim 7 ay önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum size
    Cevapla
  • Bilge adam 7 ay önce Şikayet Et
    Adam fabrikaları onun bunun ağzına bakarak veya yok ulaşımı iyi yok manzarasi güzel vs. Kriterleri değil. Tek kriteri var geleceğe bakarak, öngörerek yatırım yapan bir iş adamı
    Cevapla
  • selim asaf 7 ay önce Şikayet Et
    elon musk a Türk vatandaşlığı verilsin, bu sayede çok daha iyi yatırım çekilebilir
    Cevapla
  • Orhan 7 ay önce Şikayet Et
    Erzincanın dacirek köyü mükemmel bir yatırım yeri olabilir yapılan arabalar fırat nehri üzerinden sallarla istenilen yere masrafsiz tasinabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle