Deniz dolgusu üzerine üçüncü havalimanı geliyor: Trabzon’a yapılacak

Bölgenin en eski havalimanlarından biri olan Trabzon Havalimanı'nın yapılacak deniz dolgusu çalışması ile yeni bir havalimanı olarak mevcut havalimanının kuzeyine doğru deniz dolgusu şeklinde planlandığı belirtildi.

Deniz dolgusu üzerine üçüncü havalimanı geliyor: Trabzon’a yapılacak
Deniz dolgusu üzerine üçüncü havalimanı geliyor: Trabzon’a yapılacak
GİRİŞ 02.04.2022 13:11 GÜNCELLEME 02.04.2022 13:30
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Giresun-Ordu Havalimanı sonrası yapımı süren ve önümüzdeki aylarda hizmete girmesi beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nın ardından 3. olarak deniz dolgusu üzerine havalimanı yine bir Doğu Karadeniz şehri olan Trabzon'a yapılacak.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Havalimanıyla ilgili yeni pist ve havalimanı çalışmasının bir iki ay içerisinde netleşeceğini kaydetti. Mevcut olan tek pistin yeterli olmadığını ve yeni havalimanının bir zaruretten kaynaklandığını ifade eden Cora, “Trabzon Havalimanı bölgenin en eski havalimanlarından birisi. Uluslararası havalimanı ve bölgenin ilk havalimanı olma özelliğine sahiptir. Şu anda baktığımız zaman yolcu taşıma kapasitesi maksimum seviyede ve yıllık 3,5 milyon civarında yolcuya hizmet veriyor. Büyük uçakların havalimanımızı kullanması halinde problemlerle karşı karşıya kalmaktayız. Aynı zamanda tek pist yeterli olmamaktadır. Yeni bir havalimanı bir zaruretten kaynaklanmıştır. Yeni bir havalimanı yapılması rantabl ve fizibl bir projedir. Trabzon’un bölgesine katkı sağlayacak ülkenin ekonomisine katkı sağlayacak bir projedir. Bu manada 2022 yılı yatırım programına Trabzon yeni havalimanı olarak girmiştir. Bu manada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na teşekkür ediyoruz, minnettarız" dedi.

"Proje bir iki ay içerisinde bu netleşecek"

Mevcut havalimanı kullanımı devam ederken, herhangi bir hava ulaşımında aksamaya neden olmayacak şekilde yeni havalimanının mevcut havalimanının kuzeyine doğru deniz dolgusu şeklinde planlandığını kaydeden Cora, "Eğer mevcut havalimanını deniz dolgusu şeklinde yaptığımızda bunu merkezi bütçeden yapabilirsek mevcut havalimanının bulunduğu yeri de yine lojistik merkez olarak değerlendirme imkanına sahip olacağız. Çünkü mevcut havalimanımız bu ihtiyacı da görebilecek durumdadır, ilerleyen aşamada yeni havalimanı bittiğinde mevcut havalimanı da bu amaçla kullanabiliriz. Yapım modeli değiştirilirse merkezi bütçeden değil de eğer yap-işlet-devret gibi bir model olursa bu sefer mevcut havalimanını yap-işlet kapsamında değerlendirilmesi de söz konusu olabilir. Zannedersem proje bir iki ay içerisinde bu netleşecek ve bununla da ilgili adımlarımızı atmış olacağız” diye konuştu.

Yeni pist ve havalimanı çalışması kapsamında havalimanının deniz tarafında alt kısmında bulunan Trabzonspor Tesisleri'nin de kamulaştırma alanına dahil olacağını kaydeden Cora, “Trabzonspor Tesisleri kamulaştırılacak ve o şekilde bir dolgu ile beraber olacak. Mevcut alan zaten yeterli olmayacak muhtemelen öne doğru bir genişleme olacak ve Trabzonspor Tesisleri de kamulaştırma sahası içerisinde gözüküyor” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 77
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu günki Trabzon havalimani cok cok cok kücük asla yeterli degil.Yaz aylarinda gidenler bilir tam anlami ile bi rkepazelik´Trabzona asla asla yaki$mayan cok kücük yapilmi$ bir hava limani.Komik olan bu konuda kimseninde tiki cikmiyor.!
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonu besleyen rizedir zaten. Bence derek yok trabzona havalimanı yenilemeye rize havalimanı açılınca trabzonda yoğunluk olmaz bayburt gümüşhane yapılıyor zaten devlatın parasını yalandan harcamaya gerek yok
    Cevapla
  • Mülayim 2 yıl önce Şikayet Et
    Havaalanları yapılıyor, haftada iki tane uçak iniyor.... Çok karlı bir yatırım...
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle Israf Ordu Giresun Havalimani zaten var Ordu ve Giresunlu ucmuyor Trabzondan Trabzonun yolcu sayisinda ciddi düsüs var simdi Rize Artvin acilinca Trabzona yeni Havalimanina hic gerek yok yazik Milletin parasina günahtir kesinlikle ihtiyac degil
    Cevapla
  • İslam Sancağı 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolgu üzerine heykel yapsan daha çok oy alırsın !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle