Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattında yüzde 98 ilerleme kaydedildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 37,5 kilometrelik Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattında yüzde 98 ilerleme kaydettiklerini bildirdi.

GİRİŞ 04.04.2022 12:06 GÜNCELLEME 04.04.2022 18:16
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Adil Karaismailoğlu, 37,5 kilometrelik hatta yüzde 98 ilerleme kaydedildiğini duyurdu.

GÜNDE 600 BİN YOLCU TAŞIYACAK

Günde 600 bin yolcuya hizmet etmesi planlanan hattın bölgedeki trafiği azaltması, vatandaşlara ve yabancı ziyaretçilere şehir ulaşımında rahat bir nefes aldırması hedefleniyor.

4 AY İÇİNDE HİZMETE GİRECEK

31,5 kilometrelik Halkalı-İstanbul Havalimanı hattının ise yüzde 87'sinin tamamlandığını bildien Karaismailoğlu, "Projelerimiz tamamlandığında mega şehir İstanbul'un merkezinden, dünyanın göz bebeği İstanbul Havalimanı'na iki koldan hızlı, kolay, emniyetli ve konforlu yolculuk sağlanacak. Bununla birlikte Küçükçekmece, Başakşehir, Arnavutköy, Eyüp, Kağıthane, Şişli ve Beşiktaş ilçeleri bu metro hatlarıyla birbirine bağlanacak." diye konuştu.

Devam eden sinyalizasyon testleri ve sertifikasyon sürecine değinen Karaismailoğlu, "Bu sürecin ardından Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı arasındaki bölümü 4 ay içerisinde, Gayrettepe-Kağıthane bölümünü de yıl sonuna kadar halkımızın hizmetine açmayı hedefliyoruz." dedi.

SEYAHAT SÜRELERİ

Hattın işletmeye açılmasıyla İstanbul Havalimanı'na Kağıthane'den 24 dakikada, Göktürk'ten 12 dakikada, Esenler'den 45 dakikada, Taksim'den 41 dakikada, Zincirlikuyu'dan 33 dakikada, 4. Levent'ten 35 dakikada ulaşılabilecek.

GÜNDE 600 BİN YOLCU TAŞIYACAK

Günde 600 bin yolcuya hizmet etmesi planlanan hattın bölgedeki trafiği azaltması, vatandaşlara ve yabancı ziyaretçilere şehir ulaşımında rahat bir nefes aldırması hedefleniyor.

2043 YILINA KADAR 2,6 MİLYAR EURO TASARRUF SAĞLANACAK

Hattın 2024-2043 yılları arasında karayolu bakım ve işletmesi açısından, kaza kazancı yönünden, hava kirliliği, gürültü, doğa ve yeşil arazi maliyeti açısından ve zamandan yapılacak tasarrufun toplam bedelinin ise yaklaşık 2 milyar 640 milyon euro olacağı öngörülüyor.

SAATTEKİ HIZI 120 KM OLACAK

Yerli motorlu tren hattında valiz, bisiklet ve scooter bağlama alanları yer alacak. Ayrıca; sinyalizasyon, elektrik ve bataryaları da yerli olacak. Saatte 120 kilometre hızla Türkiye'nin en hızlı metrosu olma özelliğine sahip, yeni nesil ulaşım ihtiyaçlarına cevap verecek olan ergonomik iç tasarımlı araçlar kullanılacak.

YORUMLAR 31
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya öyle yazmayın adam bu kemalle çeşme açtı daha ne yapsın
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    İmam efendi nereyi açtı bilginiz varmış çarkı kemalciler ist ne yap bu güne kadar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapanlardan ALLAHIM Razı olsun yalnız yarın ekrem çıkar biz yaptık derse ne olacak ona göre halka iyi anlatın çünkü ALLAHTAN Korkmayan hertürlü yalanıda söyler iftirayıda atar demedi demeyin
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı Uğurlu Olsun...
    Cevapla
  • Vanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem İmamoğlu mu yapıyor?
    Cevapla
  • bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem 2023 te havalimanını geri Atatürk havalimanına taşıyacakmış - yeni havalimanını da çürümeye terk edecekmiş - metro da çürüyecek tabii ki
    Cevapla
  • Erol Öztürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar ancak heykel yapar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle