Tapu işlemleri yurt dışına taşınıyor

Yurt dışında bulunan Türk vatandaşları ile yabancı uyruklu gerçek ve tüzel kişilerin Türkiye’de bulunan taşınmazlara ilişkin tapu ve kadastro işlemlerini bulundukları ülkeden yapabilmelerini sağlamak amacıyla yeni bir sistem devreye giriyor

Tapu işlemleri yurt dışına taşınıyor
Tapu işlemleri yurt dışına taşınıyor
GİRİŞ 12.05.2022 09:43 GÜNCELLEME 12.05.2022 09:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye, tapu işlemlerini yurt dışına taşıyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne, 2019 yılında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yurt dışında bulunan Türk vatandaşları ile yabancı uyruklu gerçek ve tüzel kişilerin Türkiye’de bulunan taşınmazlara ilişkin tapu ve kadastro işlemlerini bulundukları ülkeden yapabilmelerini sağlamak amacıyla teşkilat kurma yetkisi verildi.

10 ülkede 12 farklı temsilcilikte tapu ve kadastro hizmetlerinin verilmesi kararlaştırıldı. Alınan bilgilere göre yurt dışı tapu açılımında 6+6 formülü uygulanacak.

İLK DALGADA 6 TEMSİLCİLİK

Buna göre, ilk etapta Bakü, Berlin, Düseldorf, Paris ve Brüksel başkonsolosluklarında temsilcilik açılması planlanıyor. Daha sonra ise Doha, Kuveyt, Üsküp, Oslo, Lefkoşa ile Londra ve Stuttgart başkonsolosluklarında temsilcilik açılacak.

YORUMLAR 1
  • Ali aksoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Geç bile kaldilar,türkiyede bir emlak almak satmak için bir yerden öbür yere gitmek zoluklar ve sonunda vazgeçmek,hükümetizin ve maliyemiz VERGI KAYBI!Ana baba ölmüş,çocuklarimiz geriye birakilan miraslarin türkiyeye gitmeden (çünkü, çaliştiklari için),satilmasi veya alinmasi şahane bir şey,inşallah en kisa zamanda gerçekleşir.
    Cevapla