Konut sektörü mercek altında: 135 bin kişi isim isim tespit edildi

Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara yönelik yapılan incelemeler sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem tespit edildi. Gayrimenkulun değerini düşük gösteren 80 bin mükellef de RADAR sistemine takıldı.

GİRİŞ 30.01.2023 09:23 GÜNCELLEME 30.01.2023 10:15
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Fahiş fiyat artışı yapanlar, alım-satım işlemleri esnasında yanıltıcı beyanlarda bulunanlar, piyasada arz talep dengesinde dezenformasyona sebep olan emlakçılar hepsi yakın takipte.

YENİ EVİM PROJESİ FİNANSMAN MODELİNDE FIRSATÇILIĞA TAVİZ YOK

Gayrimenkul sektörüne yönelik finansman, tapu ve emlak verileri mercek altına alındı. Gayrimenkul değerleme raporları kullanılarak analiz çalışmaları yürütüldü. Vatandaşlardan gelen ihbarlar da değerlendirmeye alındı.

55 BİN RİSKLİ İŞLEM TESPİT EDİLDİ

İncelemeler sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem tespit edildi. Yüksek riskli görülen sonuçlar, ilgili birimlerle paylaşılacak.

80 BİN MÜKELLEF MERCEK ALTINDA

RADAR sistemiyle mükellefler de yakından takipte. Sistemle gayrimenkulün gerçek değerini beyan etmeyip düşük tapu harcı ödeyen ve hazineyi zarara uğratan kişiler tespit ediliyor. İlk etapta RADAR'a 80 bin mükellef takıldı. Bu kişilerin vergisel yükümlülükleri mercek altına alındı.

KAYNAK: TRT HABER
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 115
  • İdris Keşkek 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet ne yapmalı o ilin imar müdürlükleri belediye konut işine elatması lazım inşaatın maliyeti 500 bin mi alsana daire başı 250 BİN kar demeli
    Cevapla
  • Gülseren 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde Emlak konutla görüştük 7 milyon 2+1 eskiden 3 milyona olan evler nasıl oluyorsa bu kadar astronomik bir artış gösteriyor, umudumuz kalmadı bu kampanyadan faydalanamayız. Acil bir çözüm bekliyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ticari amaçlı olmayan sadece oturmak için satın alınan evler için mantıklı vergi uygulaması olursa bu sorun çözülür. Aksi takdirde yüksek vergi kazancı elde edeyim derken hem vergi tahsil edilemiyor hem de vatandaş vergi kaçırma yoluna tevessül ediyor. Bu işten kârlı çıkan da müteahhitler oluyor.
    Cevapla
  • yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı konu araç piyasasında da bu şekilde .. ev alamıyoruz araç alalım diyoruz sıfır araç yok deniyor, ikinci ellerini sıfırın %50 daha fazlasına satıyorlar.. ciddi operasyon gereken bir konu da bu..
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    yaklaşık 1 aydır ankarada aradığım tüm sıfır konutların sahipleri 2 milyon ve üzeri fiyat belirlemiş durumdalar ancak 500-600 bin TL vergi ödedikleri ni Vergiden muaf olmak için bu yolu izlediklerini, tamamına kredi çekmek istiyorsanız bu vergiyiz siz ödeyin demekteler.. Bu durum kesinlikle görmezden gelinmemeli, fakirden vergi almak yerine müteahitlerin kaçırdığı vergileri toplasa Devletimiz 125 Milyar TL gibi büyük bir gelir elde edebilir.. Hem gerçek değerinde kredi çekebilir duruma gelir fakir fukara hem de adaletsiz kazanç sağlayanları engelleyerek adil serbest piyasa ekonomisini işler hale getirebilirler..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle