Adana'da depremzedeler için kalıcı konutların temeli atıldı

Adana'da depremzedeler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen konutların temelleri atıldı.

Adana'da depremzedeler için kalıcı konutların temeli atıldı
Adana'da depremzedeler için kalıcı konutların temeli atıldı
GİRİŞ 29.03.2023 14:38 GÜNCELLEME 29.03.2023 14:38

Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve Adana’nın da aralarında bulunduğu 11 kentte büyük yıkımlara neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaralar sarılmaya başlandı. Depremzedeler için Sarıçam ilçesi Buruk Cumhuriyet Mahallesi’nde TOKİ tarafından inşa edilecek kalıcı konutların temelleri atıldı.

Mahallede 24 blok ve 590 daireden oluşacak proje kapsamında temellere il harçlar döküldü. Kentte Çukurova ilçesi Şambayadı Mahallesi ve Ceyhan ilçesinin de aralarında bulunduğu farklı bölgelerde toplamda 3 bin TOKİ konutu inşa edileceği öğrenildi.

Radye temel üzerine 5 katlı yatay mimariye göre yapılacak binalarda çalışmaların 1 yıl içerisinde tamamlanıp, konutların sahiplerine teslim edileceği bildirildi.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.