GOPAŞ Merkez Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Temeli Atıldı

Gaziosmanpaşa Sarıgöl'de inşa edilecek olan GOPAŞ Merkez Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

GOPAŞ Merkez Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Temeli Atıldı
GOPAŞ Merkez Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Temeli Atıldı
GİRİŞ 02.05.2023 17:06 GÜNCELLEME 02.05.2023 17:06

Türkiye'nin en büyük "yerinde kentsel dönüşümü" Gaziosmanpaşa'da hızla devam ediyor. Bu kapsamda Gaziosmanpaşa Belediyesi iştirak şirketi GOPAŞ tarafından inşa edilerek, ilçeye kazandırılacak olan GOPAŞ Merkez Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. 149 konut, 2 dükkan ve 107 araçlık otoparkın yer alacağı projenin temel atma törenine AK Parti Kayseri Milletvekili ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı İsmail Emrah Karayel, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçe protokolü, hak sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

KARAYEL: “KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YARISI BİZDEN KAMPANYASINA VATANDAŞ YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR”

Kahramanmaraş merkezli depremlerde kentsel dönüşümün öneminin daha net ortaya çıktığını dile getiren Karayel, "Birilerinin 'rantsal dönüşüm' diyerek engellediği dönüşüm yerlerinin, AK Parti belediyelerinin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın ve bu konudaki tarafların uzlaşarak, anlaşarak dönüşüme soktuğu yerlerin farkını çok net bir şekilde gördük” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa süre önce Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'nı Gaziosmanpaşa'dan başlattığını hatırlatan Karayel, vatandaşın bu kampanyaya çok büyük rağbet gösterdiğini ifade etti.

USTA: "KENTSEL DÖNÜŞÜMDE İLÇEMİZE KAZANDIRDIĞIMIZ KATMA DEĞER 6 MİLYAR TÜRK LİRASI"

Kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan Başkan Usta, "Biz depreme hazırlıklı olmak zorundayız. Gaziosmanpaşa ilçesi olarak A'dan Z’ye depreme hazırlıklı bir şekilde bütün planlarımızı yaptık, uygulamaya koyduk. Belediye olarak, devlet olarak, kamu olarak üzerimize düşeni yaptık. Kentsel dönüşüm projelerine yatırım bedeli, bugüne kadar ilçeye kazandırdığımız katma değer tam 6 milyar Türk lirası. Bundan sonra yapacağımız projelerle birlikte bu yatırım bedeli 12 milyar Türk lirasına ulaşacak" diye konuştu.

ERDÖL: "2024 YILININ KASIM AYINDA TESLİM ETMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Konutları hak sahiplerine teslim edecekleri tarihi söyleyen GOPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Erdöl, "Hak sahiplerimize yaklaşık 149 tane bağımsız bölümümüz, 2 tane dükkân, 5 bodrumumuz var. Burada hak sahiplerimize 71 tane dairemizi teslim edeceğiz. 2024 yılının Kasım ayında hak sahiplerimize, dairelerini teslim ederek, onları depreme dayanıklı, konforlu yaşanabilir bir hayata kavuşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından alanda dualar ve tekbirler eşliğinde kurban kesildi. Sonrasında davetliler butona basarak, temele ilk harcı döktü.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL