Yarısı Bizden’e en çok başvuru Bağcılar’dan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kampanyası ‘Yarısı Bizden’e bina bazında İstanbul’da en büyük ilgi Bağcılar’dan geldi. Bugün sona eren kampanyaya 8 bin 400 bina için başvuru yapıldı.

Yarısı Bizden’e en çok başvuru Bağcılar’dan
Yarısı Bizden’e en çok başvuru Bağcılar’dan
GİRİŞ 31.05.2023 21:36 GÜNCELLEME 31.05.2023 21:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşümde bir ay önce yeni bir seferberlik başlatmıştı. İstanbul'daki 1.5 milyon riskli yapının yenilenmesi için hayata geçirilen ‘Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden’ projesiyle 5 yıl içinde depreme dayanıksız binanın kalmaması hedefleniyor. Riskli alanlarda yer alan ya da kendisi riskli olan yapıların kentsel dönüşümüne ilişkin destekler sağlanarak dönüşümün hızlandırılması ve muhtemel doğal afetlere karşı daha hazırlıklı olunması amacıyla hazırlanan “Yarısı Bizden” kampanyası, ilk günden beri yurt genelinde büyük bir ilgi gördü. Evini dönüştürmek isteyenler hemen başvuruda bulundular.

Yarısı Bizden’e başvuru 1 milyonu aştıYarısı Bizden’e başvuru 1 milyonu aştı

Yüzyılın dönüşüm projesi başlıyor: Pilot bölge İstanbul seçildiYüzyılın dönüşüm projesi başlıyor: Pilot bölge İstanbul seçildi

8 BİN 400 BINA İÇİN BAŞVURU YAPILDI

Başvuru süresi bugün sona eren kampanyaya İstanbul’da bina bazında en yoğun ilgi ise Bağcılar’dan geldi. Kampanyanın başladığı 26 Nisan tarihinden şimdiye kadar ilçedeki 8 bin 400 bina için başvuruda bulunuldu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BIRINCI GÜNDEMİMİZ

Vatandaşların kentsel dönüşüme olan yaklaşımından dolayı memnun olduklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Ülkemiz ve bizim birinci gündemimiz kentsel dönüşüm. Kimliği ve vizyonu olan, çocukları geleceğe hazırlayacak bir kent olmasının bilinciyle bir yapı oluşturmak istiyoruz” dedi.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    başarılı belediye başkanı
    Cevapla
  • Kaya 10 ay önce Şikayet Et
    başkan sevılıyorsum
    Cevapla