Başakşehir çevre festivali yarın başlıyor

Başakşehir Belediyesi, eğitim öğretim yılı boyunca ilçe genelindeki okullarda düzenlenen sıfır atık ve geri dönüşüm çalışmalarını muhteşem bir festivalle taçlandıracak. Festival 8 Haziran perşembe günü saat 10:00'da başlayacak

Başakşehir çevre festivali yarın başlıyor
Başakşehir çevre festivali yarın başlıyor
GİRİŞ 07.06.2023 15:29 GÜNCELLEME 07.06.2023 15:30

Başakşehir Millet Bahçesi’nde düzenlenecek Çevre Festivali’nde çeşitli yarışmalarda dereceye giren anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ödüllendirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı sıfır atık projesinin ete kemiğe büründüğü, aynı zamanda geri dönüşümde Türkiye’nin en başarılı ilçesi olan Başakşehir, muhteşem bir çevre festivaline ev sahipliği yapacak.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek Çevre Festivali’nde bir araya gelecek binlerce öğrenci, sıfır atık ve iklim değişikliğine dikkat çekecek. 2022 - 2023 eğitim öğretim yılı boyunca Başakşehir Belediyesi’nce ilçe genelindeki okullarda yapılan geri dönüşüm mucitleri, ileri dönüşüm mucitleri ve atık toplama yarışmalarının yanı sıra bu yıl ilk kez düzenlenen Atık Ürünlerden Tablo Yapım Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.

Başakşehir Millet Bahçesi’ndeki festivalde “Deniz Çöpçüsü” olarak bilinen sanatçı Şinasi Yelkenci ve CNN Türk’te sunduğu Çevre Dedektifi programı ile küresel ısınmanın nedenlerini ve çözümlerini ele alan gazeteci Güven İslamoğlu, Başakşehir’in çevreci öğrencileriyle buluşacak. Festival, “Sıfır Atık Başakşehir’e Güzel Gelecek” projesinin sevimli maskotları Başakgiller’in de arasında yer alacağı birbirinden eğlenceli gösterilere de sahne olacak. 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.