Yenişehir Evleri Arnavutköy projesine talep yağdı

Emlak Konut GYO ve THY'nin birlikte; Arnavutköy’de 2.5 milyon metrekarelik alan üzerinde, az katlı yapılar halinde hayata geçireceği, 13 bin bağımsız bölümden oluşacak Yenişehir Evleri projesine iki haftada 450 binden fazla başvuru yapıldı

Yenişehir Evleri Arnavutköy projesine talep yağdı
Yenişehir Evleri Arnavutköy projesine talep yağdı
GİRİŞ 17.06.2023 13:05 GÜNCELLEME 17.06.2023 13:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Projede, alıcılara 120 ay vade imkânı sunulurken, aylık taksitler 7 bin 500 liradan başlayacak. Erişilebilir konut projesi kapsamında, İstanbul’da sadece ilk evini alacak vatandaşların müracaat edebildiği projede hak sahipleri önümüzdeki günlerde gerçekleşecek kura çekimi ile belirlenecek.

Kura çekimi sonrası hak sahibi olanlar yüzde 20 peşinat ödeyecek, ikinci, üçüncü ve dördüncü yılda da yüzde 10’luk ara ödeme yapacak. Emlak Konut ödeme sistemiyle 120 ay vade uygulanırken, aylık ödemeler 7 bin 500 liradan başlayacak. Projeden yararlanmak için İstanbul’da ikamet, hane halkı (eşler) üzerine kayıtlı evinin olmaması, son bir yıl içerisinde tapu devrinin yapılmamış olması şartı aranacak ve mücbir sebepler hariç, 5 yıl boyunca satış işlemi yapılamayacak.

Konut fiyatlar şöyle:

1+1 58 metrekare daire 2.088.000 TL

2+1 72 metrekare daire 2.592.000 TL

3+1 102 metrekare daire 3.672.000 TL

Kampanya hakkında açıklamalarda bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, şunları söyledi:

“Toplamda 13 bin bağımsız bölümün yer aldığı ‘Yenişehir Evleri Arnavutköy’ projesini büyük bir kent vizyonuyla, mahalle kültürünü yansıtan yatay mimari anlayışıyla tasarladık. Türk Hava Yolları ile işbirliği içinde yürüttüğümüz bu projemizi, güvenli yapıların yanı sıra, estetik ve yenilikçi dokunuşlarla, sıfır atık altyapısına sahip modern bir yaşam alanı olarak geliştirdik. Toplamda 450 binin üzerinde başvuru aldık.

Projede toplam konut sayısı üzerinden engelli vatandaşlarımıza yüzde 5, şehit ve gazi yakınlarına yüzde 5, gençlere ise yüzde 20 kontenjan hakkı tanıdık. Vatandaşımızın büyük teveccüh gösterdiği projemizde kura çekilişlerini de yakın tarihte gerçekleştireceğiz. Kampanyamızın gördüğü bu yoğun ilgi doğrultusunda Çevre Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın öncülüğünde Emlak Konut olarak, erişilebilir konut alanında yeni projeler geliştirmeye ve çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Projemizde, her yaştan insanın faydalanabileceği bölgesel park ve yaşam alanları, meydanlar, etkinlik alanları, dini tesis, eğitim, sağlık, spor alanları, sosyal ve kültürel tesis alanları ile yaya ve bisiklet yolları gibi tüm detayları düşünerek bir kentsel tasarım çalıştık. Sıfır Atık altyapısıyla geri dönüşümü destekleyen uygulamalara sahip olan proje, ısı yalıtımı, gri su arıtımı, güneş enerjisi sistemleriyle enerji verimliliğini ön planda tutacak.”

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • MİSAFİR 10 ay önce Şikayet Et
    Bu projeleri anlamıyorum, özellikle emlak konutun dahil olduğu, yarısı bizden kampanyasını yapıyorsunuz doğru düzgün bir başlama olmadı. Boş arazilere bakanlık enerjisini harcayarak konut üretiyor. İstanbul un yoğunluğunu artırmak ve satış tutarlarına baktığımızda zaten zenginlere yönelik projeler. Allah cc havale ediyorum.
    Cevapla