Yabancıya konut satışında hedef 25 milyar dolar

Yabancıya konut satışını tekrar canlandırmak isteyen GİGDER, olağanüstü çalıştay için kolları sıvadı.

Yabancıya konut satışında hedef 25 milyar dolar
Yabancıya konut satışında hedef 25 milyar dolar
GİRİŞ 18.07.2023 13:54 GÜNCELLEME 18.07.2023 13:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Geçen yıl uluslararası gayrimenkul yatırımcısına yaptığı satış ile Türkiye’de doğrudan ve dolaylı 10 milyar Dolar yatırım sağlayan sektörün STK’sı GİGDER, son dönemde kan kaybeden yabancıya Konut satışını masaya yatırma kararı aldı. Düzenli olarak GİGDEKS’i açıklayarak yabancıya konut satışının istatistiksel nabzını tutan, her ay yönetim kurulu toplantıları ile stratejisini güçlendiren GİGDER, ‘vatandaşlık’ ve ‘oturum’ programlarını detaylıca analiz etmek için Sapanca’da 20-21 Temmuz’da çalıştay organize edecek. 2025’te en az 25 milyar dolarlık doğrudan ve dolaylı yatırım hedefleyen GİGDER’in çalıştayına markalı konut sektörü, finans sektörü, oda, kurum ve kurul temcilcileri de katılacak. Çalıştay da Türkiye’ye daha fazla nasıl doğrudan yatırımın gelir sorusuna cevap aranacak.

Türkiye’nin dünya ihracatından yüzde 1,04 oranında pay aldığını hatırlatan hatırlatan GİGDER Başkanı Faruk Akbal, “Türkiye, Merkez Bankası verilerine göre ise geçen yıl 400 milyar dolarlık gayrimenkul ihracatından yüzde 1,5 pay almıştı. Şimdi bu rakam yüzde 1’in altına indi. Oysa ki gayrimenkulde Döviz bazında inanılmaz bir fırsat oluştu. TL bazında son dönemde hiç artmamış bir emlak potansiyelinden bahsediyoruz. Buna rağmen sadece bu sene ilk 6 ayda gerileme yüzde 45,5’e ulaştı. Sadece 19 bin adet Satış gerçekleşti. Bunu toparlamamız, doğrudan yatırımı artırmamız gerekiyor. Bütün dünya bu yatırımcıları takip ediyor. Nitekim bu yatırımcılar sadece doğrudan yatırım yapmıyor, 2,5 ay ortalama yatırım yaptığı ülkede kalıyor. Evine eşya alıyor, marketten alışveriş yapıyor.” diyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    yabancıya satıldığı için konutlar ve kiralar uçtu.
    Cevapla
  • Kurban 9 ay önce Şikayet Et
    Şu yabancıya konut satışını bi durdurun artık, veya ülkemizin ve milletimizin lehine zorlaştırın.. Yoksa Türk millet osmanlıda olduğu gibi kıl çadırlara dönecek...Korkarım..
    Cevapla
  • Fransız 9 ay önce Şikayet Et
    Yabancıya satın aferin. Yakında izleyin bakın firansayi mumla ararsınız
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Derhal yabancıya konut satışını durdurun.Millet kira ve ev almak için ülkede çile çekerken yabancıya konut satmak vatana ve millete ihanettir.
    Cevapla