Başakşehir'de bir konut projesi daha başlıyor

Başakşehir Belediyesi güvencesi ile inşa edilecek Ebruli Başakşehir projesi görücüye çıktı. Mutluluğun şehrinin merkezinde, yemyeşil bahçelerle çevrili Ebruli Başakşehir’de, ilk etapta 263 daire satışa sunulacak.

Başakşehir'de bir konut projesi daha başlıyor
Başakşehir'de bir konut projesi daha başlıyor
GİRİŞ 31.08.2023 18:29 GÜNCELLEME 31.08.2023 18:29

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Yemyeşil bahçelerle çevrili, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve koşu parkurları ile sakinlerine hayaller kadar etkileyici bir yaşamın kapıları yeni projemizde açılacak” dedi.

İstanbul’daki olası deprem gerçeğinden hareketle çalışmalarına devam eden BaşakşehirBelediyesi, ilçedeki yapı stokunu hızla yeniliyor. Hayata geçirdiği konut ve kentsel yenileme projeleriyle hayalleri gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. Türkiye’ye öncü ve örnek olanmutluluğun şehri Başakşehir’in merkezinde, yemyeşil bahçelerle çevrili bir konut projesi daha başlıyor.

Başakşehir Belediyesi güvencesiyle Ebruli İnşaat tarafından inşa edilecek projekapsamında ilk etapta 263 daire satışa sunulacak. “Her ailenin hayali” sloganıyla hayatageçirilen proje, 2+1’den 5+1’e kadar farklı büyüklük ve planlara sahip, depreme dayanıklı 728 daireden oluşacak.

"20 YILI AŞAN KONUT SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURDK"

Mutluluğun şehrinde hayalleri gerçeğe dönüştürmeye devam ettiklerini belirten Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, kentsel yenileme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başakşehir’in dört bir yanında çalışmaların kararlılıkla sürdüğünün altını çizen Başkan Kartoğlu, “Mahalle mahalle, sokak sokak Başakşehir’i yenileyeceğiz. Kentsel yenileme sürecine son olarak Ziya Gökalp mahallemizi dahil ettik. Komşularımızın 20 yılı aşan konut sorununu çözüme kavuşturmak adına ilk adımı attık. Öncelikli konularımızın başında gelen kentsel yenileme çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğimizi özellikle ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

BAŞAKŞEHİR'DE YENİ PROJELER YOLDA

İstanbul’da konut üreten belediyeler arasında ilk sırada oldukları kaydeden Başkan Kartoğlu, “Hâlihazırda üç mahallemizde hak sahibi komşularımızla görüşmelerimizi tamamladık. Ziya Gökalp mahallemizde iki proje, Şahintepe mahallemizde altı proje, Güvercintepe mahallemizde bir proje olmak üzere toplam dokuz kentsel yenileme projemiz yolda. Bu projelerimizin inşaat çalışmalarına en kısa zamanda başlayacağız.” dedi.

"HEDEFİMİZE ADIM ADIM YAKLAŞIYORUZ"

Kentsel yenileme sürecine tüm Başakşehirlilerin dâhil olmasını da isteyen Başkan Kartoğlu, olası deprem gerçeğinden hareketle çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini söyledi.

İlçedeki yapı stokunu hızla depreme güvenli hakle getirdiklerine işaret eden Kartoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Riskli bina stoku oranımızı da her geçen gün düşürüyoruz. İlçe olduğumuz 2009 yılında riskli bina stoku oranımız yüzde 50’ydi. Riskli bina stoku oranımızı yüzde 50’den yüzde 13’e düşürdük. 2 yıl içinde riski bina stoku oranımızı yüzde 8’e, 5 yıl içinde sıfıra düşürmeyi hedefliyoruz. Hedefimize adım adım yaklaşıyoruz.”

"EBRULİ BAŞAKŞEHİR ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN"

Yeni konut projesinin Başakşehir Belediyesi güvencesi ile inşa edileceğini belirten Başkan Kartoğlu, “Ebruli Başakşehir projemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Yemyeşil bahçelerle çevrili, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve koşu parkurları ile sakinlerine hayaller kadar etkileyici bir yaşamın kapıları yeni projemizde açılacak.” ifadelerini kullandı.

"BAŞAKŞEHİR İSTANBUL'UN GÖZBEBEĞİ"

Proje hakkında bilgi veren Ebruli İnşaat Genel Müdürü Müslim Güzel, “Başakşehir, İstanbul’un gözbebeği konumunda bulunuyor. Bölgenin prestijine bir nebze de olsa katkı sağlamış olacağız. Aile merkezli projemiz kapsamında, sosyal donatı alanlarımıza büyük önem veriyoruz. Değeri her geçen gün yükselen Başakşehir’de yeni bir yaşamın kapılarını hep birlikte açacağız. Cazip ödeme seçenekleriyle de kolaylık sağlayacağız. Üzerinde titizlikle çalıştığımız projemiz Türkiye’nin önemli sağlık merkezi olan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne de komşu olacak.” şeklinde konuştu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.