Hazine arazileriyle kentsel dönüşüme katkı sağlanacak

Hazine arazileri kentsel dönüşümün desteklenmesi amacıyla kullanılacak.

Hazine arazileriyle kentsel dönüşüme katkı sağlanacak
Hazine arazileriyle kentsel dönüşüme katkı sağlanacak
GİRİŞ 29.10.2023 09:15 GÜNCELLEME 29.10.2023 10:53
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kentsel dönüşüm faaliyetlerinin desteklenmesi, konut sorununun çözümü ve şehirlerin doğal afetlere dayanıklı ve daha sağlıklı alanlara dönüştürülmesini desteklemek amacıyla rezerv alan veya arsa üretim alanı ilan edilen Hazine taşınmazlarının uygulayıcı kuruluşlara devrine devam edilecek.

Bu kapsamda, bu yıl, 19,2 milyon metrekare yüzölçümlü Hazine taşınmazı rezerv alan olarak kullanılmak üzere Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğüne tahsis edildi. Konut sorununun çözümü ve çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi amacıyla 95,9 milyon metrekare yüzölçümlü arsa ve arazi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) devredildi. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında belirlenen geçici ve kesin iskan alanlarında kalan Hazine mülkiyetindeki 17,2 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile 126,5 milyon metrekare yüzölçümlü tescil harici alanın TOKİ'ye devri uygun görüldü.

Deprem finansmanında kullanılmak üzere, yaklaşık 143,1 milyon metrekare yüzölçümlü ve 70 milyar lira bedelli taşınmazın TOKİ'ye devir işlemleri de devam ediyor.

 

KAYNAK: SABAH
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 11
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    konyada bahri dağdaş araştırma çiftliğini imara açtılar bile binalar yükseliyor
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    hazine tarım arazilerinize kapsıyacakmı
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    toki 1+1 yerler yapmali toki ye maliyeti 500bin olmaz asra parası vermediği için maliyeti az olur.
    Cevapla
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Tam 7 senedir cb bakanlar hepsini msj attım...gıda ilaç yazılım savunma elktrik elektronik ürünler uçak motor enerji..her sene 5 milyar dolar yatırımla bir dünya devi fabrika kurup iç dış piyasaya ürün satmak lazım..küçük fabrikalar bir şekilde kapniyor yasa satın alınıyor devlet yatimla 10 sende 10 dev marka çıkartsin.evide her şehre kooperatif yapın çok uyguna gelir kooperatif
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Bu tür araziler 500 metrekare parsellere bölünüp hicbirseyi olmayan vatandasa verilip evlerini kendi yapmasina musade edilmeli koyluye veriyorlar bir tanesi ekip bicmiyor satip satip yiyor var zaten evi trlasi ne diye verilir anlamiş degilim olmayana verinde bari herkezin ici rahat etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle