Malatya AFAD'dan deprem konutları açıklaması

Malatya AFAD İl Müdürü Mustafa Türker, yıl sonuna kadar 4 bin 225 afet konutunun afetzedelere teslim edileceğini söyledi. Malatya'da toplam 14 bin 338 afet konutunun ihalesinin yapıldığını ve inşaatına başlandığını belirtti.

Malatya AFAD'dan deprem konutları açıklaması
Malatya AFAD'dan deprem konutları açıklaması
GİRİŞ 18.11.2023 14:48 GÜNCELLEME 18.11.2023 14:48

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da afet konutlarının hak sahiplerine teslim edilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor.

MALATYA'DA TOPLAM 14 BİN 338 AFET KONUTUN İHALESİ YAPILDI

AFAD'ın düzenlediği program kapsamında, depremlerden etkilenen Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi İkizce, Kuyulu mahalleleri ile Yeşilyurt ilçesinde etaplar halinde yapımı süren ve tamamlanan konutları basın mensupları yerinde gözlemledi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren AFAD İl Müdürü Türker, İkizce bölgesinde 8 bin 799 afet konutu inşaatının devam ettiğini, Malatya'da toplam 14 bin 338 afet konutunun ihalesinin yapıldığını ve inşaatına başlandığını belirtti.

Türker, olağanüstü bir durum olmazsa yıl sonuna kadar Malatya genelinde toplam 4 bin 225 afet konutunun afetzedelere tesliminin planlandığını bildirdi.

Mustafa Türker

YIL SONUNA KADAR 100 ADET KÖY EVİ TESLİM EDİLECEK

Biten konutların kura çekimiyle teslim edileceğini aktaran Türker şunları söyledi:

"Bununla birlikte ilimiz genelinde toplam 7 bin 550 kırsaldaki köy afet konutlarının ihalesi yapıldı, 3 bin 550'sinin de inşaatı devam ediyor. Yıl sonuna kadar ümit ediyoruz 1100 tanesinin olağanüstü bir problem çıkmadığı takdirde kuralarını çekip anahtarlarını afetzedelerimize teslim edeceğiz. Afet konutlarının yapıldığı yerler zemini sağlam, kayaç olan yerlerden seçilmiş bulunmakta. Hatta kayalar kırılarak, kırılamayan yerlerde de patlatma yapılarak temel atma işlemlerinin ardından inşaatlara başlandı. Bir kısmının da teslimi aşamasına gelmekteyiz. Hızla çalışmalar devam ediyor."

Kura çekiminde herhangi bir önceliğin olup olmadığı sorusuna da Türker, "Bizim için bütün afetzedelerimiz kendi özelinde özel durumlar barındırsa da söz konusu olan afet konutları ve böylesine büyük bir depremin ardından yapılan konutların kurasında herhangi bir ayrım, öncelik düşünülmüyor şu anda. Eşit şartlarda kuralar çekilerek teslim edilmesi planlıyor" yanıtını verdi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.