Bakanlıktan İstanbul'da kentsel dönüşüm tanıtımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bilgilendirme TIR'ları, İstanbul'da, 'Yüzyılın Dönüşümü İstanbul' ve 'Yarısı Bizden' isimli kentsel dönüşüm kampanyalarının tanıtımına başladı.

Bakanlıktan İstanbul'da kentsel dönüşüm tanıtımı
Bakanlıktan İstanbul'da kentsel dönüşüm tanıtımı
GİRİŞ 16.01.2024 15:49 GÜNCELLEME 16.01.2024 15:49

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul'un dönüşümü için çalışmalarını hızlandırdı. İstanbul'u kentsel dönüşüme hazırlamak için yola çıkan bilgilendirme TIR'ları, yol haritasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Yarısı Bizden' kampanyasının yanı sıra kentsel dönüşüm projelerinin detaylarını vatandaşlara yerinde anlatacak.

İstanbul'un 39 ilçesini gezecek olan bilgilendirme TIR'larında vatandaşlar, 'Yarısı Bizden' ve kentsel dönüşüm konularında bakanlığın uzman personeliyle yüz yüze görüşerek merak ettiği sorulara ilişkin bilgi alabilecek.

İlk durak Bağcılar ve Üsküdar

Bu kapsamda 15 Ocak'ta yola çıkan iki TIR'ın ilk durağı Bağcılar ve Üsküdar ilçeleri oldu. 20 Ocak'a kadar Bağcılar ve Üsküdar'da bulunacak TIR'lar, 21-27 Ocak tarihleri arasında ise Bahçelievler ve Pendik ilçelerinde İstanbullularla buluşacak.

Bağcılar Meydanı ile Üsküdar Meydanı'ndaki Mihrimah Sultan Camisi önünde hizmet vermeye başlayan bilgilendirme TIR'ları, ilk günden yoğun ilgi girdi. TIR'ları ziyaret eden vatandaşlar, 'Yarısı Bizden' kampanyası ve kentsel dönüşüm konularında Bakanlık personelinden detaylı bilgiler aldı.

Bakanlığın başlattığı 'Yarısı Bizden' kampanyası ile vatandaşlara 700 bin lirası hibe, 700 bin lirası kredi ve 100 bin lirası da tahliye olmak üzere toplam 1,5 milyon lira destek verilecek.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.