Dördüncü sondaj gemisi 'Alparslan'ın ilk görev yeri!

Türkiye’nin 4. sondaj gemisi, Güney Kore’den başladığı yolculuğunu dün Mersin Taşucu Limanı’nda tamamladı. Fatih, Kanuni ve Yavuz’un ardından filoya katılan gemi, iki aylık bir hazırlık süreci sonrası Akdeniz’de petrol ve doğalgaz arayacak.

GİRİŞ 20.05.2022 10:32 GÜNCELLEME 20.05.2022 12:04
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Dördüncü Sondaj gemisi (Cobalt Explorer) Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşuçu Limanı'na geldi.

Güney Kore'de bulunan Okpo Limanı'ndan çıkış yapan sondaj gemisi Akdeniz'de Mersin'in Taşucu NATO Limanı'na ulaştı.

Fatih, Kanuni ve Yavuz'un ardından filoya katılan dördüncü gemi, iki aylık çalışmanın ardından sondaja hazır hale gelecek.

Yedinci nesil üstün teknolojiye sahip, 238 metre uzunluk ve 42 metre genişlikteki geminin ilk görev yerinin Doğu Akdeniz olması bekleniyor.

Kule yüksekliği 104 metre olan, Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi, 200 kişilik mürettebat kapasiteli ve 12 bin 200 metre derinlikte sondaj yapabilme özelliğine sahip.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geminin hazırlık aşamasının ardından yeni müjdeler için demir alacağını açıkladı.

Bakan Dönmez, yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Taşucu Limanı'nda 2 aylık bir hazırlık sürecinin ardından gemimiz ilk sondajına başlayacak.

Milletimizin duası ve çalışanlarımızın alın teriyle yeni müjdeler için demir alacak. Güney Kore'deki Okpo Limanı'ndan 7 Mart'ta yola çıkan gemi, yedinci nesil üstün teknolojiye sahip.

Uzunluğu 238 metre, genişliği 42 metre olan gemi, kontroller ve boyama çalışması gibi sondaj hazırlıkları için yaklaşık 2 ay limanda kalacak."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Hamidiye Süvarisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatanımıza ve Milletimize hayırlı olsun.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazı yorumcular utanmasalar bu gemileri parçalayalım Demir heykel yapalım diyecekler sizin fosil yakıt dediğiniz petrol demek elinizdeki içtiğiniz pet ve evinizdeki damacana suyu için lazım bu sadece bir örnek iki doğal gaz zaten sıfır emisyon gibi ve bunların birde sanayide kullanıp katma değerini düşünün daha çok örnekler verebiliriz lakin kafa istemezük kafasıysa zaten anlatmaya değmez ayrana devam.
    Cevapla
  • dayı 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada 150 yıldır ingiltere ABD v.s. fosil yakıtı çeke çeke bitirdi şimdi bizimkiler aramaya başlıyor. Hadi hayırlısı.
    Cevapla
  • ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğalgaz benzin pahalı diye ciyak ciyak ciyaklarsınız... İlk defa bu iktidar ciddi ciddi doğalgaza yatırım yapıyor. istemezükçüler devrede.
    Cevapla
  • hatsumi 1 yıl önce Şikayet Et
    adam ne yapmis diyor.koskoca koprulerin bacaklari gemilerin direklerini gormeyene ne diyelim
    Cevapla
  • ufuk 1 yıl önce Şikayet Et
    4 sondaj gemisi var ama bulunan petrol, doğalgaz çok az... umarım attığımız taş ürküttüğümüz kurbaya değer, üstelik fosil yakıtlar dünya da demode oldu küresel ısınmadan..
    Cevapla
  • ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç gülesim yoktu....ha..ha...ha...Utanmadan doğalgaz zararlı deseydin dahada komik olurdu..
    Cevapla
  • emre 1 yıl önce Şikayet Et
    ufuk ne bekliyorsun? töbe yarabbi böyle kafalardan koru bizi yarabbim.
    Cevapla
  • Cengiz Han 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yorumum şimdi zamanı ve yeri değil. Sen 80 sene yat şimdi de bilmem ne VS vs vs.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle