Rolls-Royce’tan elektrikli otomobil açıklaması

Alman BMW’nin çatısı altında İngiltere merkezli lüks otomobil şirketi Rolls-Royce, elektrikli otomobil takvimini açıkladı.

Rolls-Royce’tan elektrikli otomobil açıklaması
Rolls-Royce’tan elektrikli otomobil açıklaması
GİRİŞ 30.09.2021 09:24 GÜNCELLEME 30.09.2021 15:51

İngiliz lüks otomobil üreticisi Rolls-Royce, yeni elektrikli araç planını açıkladı.

Alman otomobil şirketi BMW bünyesi altında faaliyet gösteren şirket, 2030 yılı itibarıyla sadece elektrikli otomobil üreteceğini açıkladı.

2023’ÜN SON ÇEYREĞİNDE İLK MODEL ÇIKACAK

Lüks otomobil şirketi yaptığı açıklamada, 'Spectre' adlı ilk tamamen elektrikli otomobilinin 2023'ün dördüncü çeyreğinde piyasaya çıkacağını ve testlerin yakında başlayacağını söyledi.

Araç ile ilgili teknik detaylar hakkında bir bilgi verilmezken kapsamlı bir test sürüşünden geçeceği belirtildi. Toplamda 2.5 milyon kilometre test edilecek olan Spectre, markanın en çok testten geçen aracı olacak. 

Merkezi İngiltere'de bulunan Rolls-Royce'un CEO'su Torsten Muller-Otvos konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu yeni ürünle, 2030 yılına kadar tüm ürün portföyümüzün tamamen elektrifikasyonu için referanslarımızı belirledik" dedi.

Muller-Otvos, "O zamana kadar Rolls-Royce, içten yanmalı motor ürünleri üretme veya satma işinde olmayacak" diye konuştu.

BMW, YÜZDE 50 AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Rolls-Royce'un çatı şirketi BMW, fosil yakıtı bırakarak elektrikli otomobile geçiş tarihini net olarak açıklamazken, 2030 yılına kadar araç üretimlerinin yüzde 50’sinin tamamen elektrikli olarak gerçekleştireceğini bildirmişti.

Bununla birlikte BMW’nin diğer sahibi olduğu otomobil şirketi olan Mini ise, on yıl içerisinde ürettiği bütün otomobillerin tamamen elektrikli olacağını açıklamıştı.