Citroen Ami Türkiye'de! İşte özellikleri

Citroen, şehir iç ulaşım için tasarlanmış 2 kişilik elektrikli aracı Ami'yi Türkiye'ye getirdi. İşte yeni Ami'nin özellikleri...

GİRİŞ 30.09.2021 13:07 GÜNCELLEME 30.09.2021 16:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Citroen tarafından geçtiğimiz yıl tanıtılan iki kişilik mini elektrikli araç Ami modeli aylar sonra ülkemizde satışa sunuldu.

Fransızca 'Arkadaş' anlamına gelen Ami, kompakt yapısıyla motosikletlere alternatif 4 tekerlekli bir çözüm olarak sunuluyor.

EHLİYET İSTENMİYOR

Fransa'da B sınıfı ehliyet gerektirmeyen araç için 14 yaşını doldurmuş olmak yetiyor.  Diğer Avrupa ülkelerinde bu yaş 16'ya çıkıyor.  Türkiye'de ise kullanım için ehliyet şartı aranıp aranmayacağı ise bilinmiyor. Yüzde yüz elektrikli olan Ami'nin azami hızı 50 kilometre/saat.

İç mekanı oldukça sade ve basit tasarlanan Ami, rahat ve kolay bir kullanım amaçlıyor. 5.5 kWh kapasiteli lityum iyon bataryasıyla menzili 70 kilometre. Ami, ev tipi prizlerde yalnızca 3 saatte şarj olabiliyor. Aracın Avrupa satış fiyatı ise 6 bin euro seviyesinde.

Türkiye'ye gelen sınırlı sayıdaki elektrikli Ami'ler, yüksek bir ihtimalle araç paylaşım modelinde hizmet verecek.

ÖTV ve KDV’den dolayı sıfır araba almakta zorlanan sürücülerin imdadına yetişecek Citroen Ami modeli, elektrikli scooter olarak tanımlandığı için bu araçtan ÖTV istenmeyeceği belirtiliyor. Ancak aracın Türkiye fiyatıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR 4
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    mükemmel muhteşem daha ötesi yok
    Cevapla
  • memo 2 yıl önce Şikayet Et
    keşke bir de benzinli motoru olsayı 250 cc
    Cevapla
  • Bir Dost 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada 6 bin EURO ise bize geldiğinde 10 bin EURO. Yapar 103 bin TL. E o arabaya gerçek araba alınır. Sevmedim...
    Cevapla
  • EFE 2 yıl önce Şikayet Et
    GÜZEL ARABA PARAM OLSAYDI OKULA ONUNLA GİDERDİm
    Cevapla