Tesla rekor kırdı! 241 binden fazla satış yaptı

Elon Musk'ın CEO'su olduğu ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, çip krizine rağmen araç satışlarında rekor kırdı

Tesla rekor kırdı! 241 binden fazla satış yaptı
Tesla rekor kırdı! 241 binden fazla satış yaptı
GİRİŞ 03.10.2021 14:48 GÜNCELLEME 03.10.2021 14:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, otomobil üreticilerinin karşı karşıya kaldığı küresel çip sıkıntısına rağmen, Wall Street tahminlerini geçerek üçüncü çeyrekte rekor sayıda elektrikli otomobil teslim ettiğini bildirdi. 

Refinitiv verilerine göre, Tesla dünya çapında 241.300 araç teslim ederken, analistler üreticinin 229.242 araç teslim etmesini bekliyordu.

Otomobil üreticisinin genel teslimatları, ikinci çeyrekte kaydedilen bir önceki rekor seviyeye kıyasla Temmuz ve Ekim arasında yüzde 20 arttı. Büyüme, üst üste altıncı çeyreğe göre artışa işaret ediyor. Üçüncü çeyrek teslimatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 73 arttı.

Rapora göre Tesla teslimatlarının yaklaşık yüzde 96'sı  yeni Model 3 sedan ve Model Y oldu. Şirket ayrıca teslim ettiği araçların 9.275'inin Model X ve S olduğunu açıkladı.

Şirket ayrıca üretim adedini 237.823 adede yükselterek yeni bir rekora imza attı. Daha ucuz bir Model Y'nin piyasaya sürülmesiyle birlikte Çin'in Avrupa'ya artan ihracatının Tesla'nın üretimini artırmaya yardımcı olduğu bildirildi.

Tesla CEO'su Elon Musk, teslimat ve üretim rakamlarına ulaştığı için şirket personelini tebrik etti.

“Tedarikçilerimize ve lojistik ortaklarımıza büyük zorluklara rağmen geldikleri için çok teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.

Geçen ay Musk, şirketin üçüncü çeyreğin başlarında ciddi bir parça sıkıntısı yaşadığını söyledi.

YORUMLAR 2
  • metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke türkiyede de olsa tesla araçları
    Cevapla
  • Kılıçarslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Parayı neden yurt dışına gömelim ki. Ne kadar çok yerli araç yapılırsa para o kdar içerde kalır. Kalite evet kalite, oda artık bizimkilerde fazlasıyla olacak..
    Cevapla