Volkswagen'den elektrikli araç açıklaması! 30 bin kişi...

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen'in üst yöneticisi (CEO) Herbert Diess'in Tesla ile elektrikli otomobil üretiminde artan rekabet nedeniyle 30 bin civarında çalışanını işten çıkarmayı planladığı iddia edildi.

GİRİŞ 14.10.2021 17:56 GÜNCELLEME 14.10.2021 17:56
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt'ın haberinde, Diess'in, şirketin 24 Eylül'de yapılan denetleme kurulu toplantısında, üyelere Almanya'daki fabrikaları elektrikli otomobil merkezlerine dönüştürmeyi ve personel sayısını 30 bin civarında azaltma önerisi yaptığı öne sürüldü.

Haberde, kuruldaki işçi, sendika ve eyalet hükümeti temsilcilerinin söz konusu teklife şaşırdıkları belirtildi.

Elektrikli otomobiller, petrol ile çalışan otomobillere göre daha az sayıda parçaya sahip olduğu için daha az çalışana ihtiyaç duyuyor.

Son yıllarda otomobil endüstrisinde çığır açan teknolojilerin Çin ve ABD'den gelmesi Alman kamuoyunda tartışma konusu olurken, Alman üreticiler, bu tartışmalardan sonra elektrikli otomobiller için 150 milyar eurodan fazla yatırım yapacaklarını açıklamıştı.

Öte yandan, Tesla'nın Volkswagen'den daha hızlı ve daha verimli üretim yaptığı da iddia ediliyor.

Volkswagen'in Wolfsburg'daki fabrikasında 25 bin çalışan yılda 700 bin otomobil üretirken, ABD merkezli Tesla, Berlin'de açtığı fabrikada yılda 12 bin çalışan ile 500 bin otomobil üretmeyi planlıyor. Tesla'nın Model 3'ü 10 saatte ürettiği hesaplanırken, Volkswagen'de elektrikli ID.3 modeli üretmenin 30 saat aldığı tahmin ediliyor.

Alman otomotiv sektörü, toplam katma değerin yüzde 5'ini oluşturuyor. Ülkede istihdamın yüzde 3'ü de otomotiv sektöründen sağlanıyor.

Öte yandan, merkezi Münih'te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü'nün (Ifo) çalışmasına göre, Alman otomotiv sanayisinin, içten yanmalı motorları bırakıp elektrikli otomobil üretimine geçmesi ülkeye pahalıya mal olacak. Ifo'ya göre, bunun yaklaşık 100 bin kişinin işsiz kalmasına neden olması bekleniyor.

YORUMLAR 10
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    o vakit geldiğinde bakalım kim kurtaracak fabrikalarınızı paralarınızı ve sizleri :D
    Cevapla
  • kahrol chpkk 2 yıl önce Şikayet Et
    beter olun soysuz kafirler...
    Cevapla
  • Muaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Oradan ekmek yiyen binlerce Müslüman var, yorun yaparken biraz düşün arkadaş..
    Cevapla
  • Namık 2 yıl önce Şikayet Et
    Vw nin içten yanmalı araçları gerçekten çok kaliteli ama elektrikli ID modelleri hakkaten berbat.Teslanın rakibi değil olamaz.
    Cevapla
  • yapısı basit 2 yıl önce Şikayet Et
    Elektrikli araçlar pil paketi, elektrik motoru ve elektronik üniteden ibaret. Yapısı diğer araçlara göre çok basit. Egzos, radyatör, benzin deposu, motor, şanzuman ,vites, ıvır zıvır yok. Bu nedenle daha az işçiye ihtiyaç duyuyor.
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    30 bin kişinin 29 bini Turktur ve hepsi by by demedi demeyin, bir tane VW almayın nankör itlerin arabası batsın, ABD onları şey eder onlarda bizi, ama öyle olmuyacak devran donduuuu...
    Cevapla
  • Mucahid 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya liderliği çoktan verdi Toyataya Mazdaya Hondaya Hyundaya bizim sömürge kafalar hala alman diyor araba şirketlerinde artık Türk zaten çalışmıyor almanyanın ekonomi günden güne batıyor kötüye gidiyor bizim insanımız bunu kabullenemiyor almadan daha fazla almancıyız
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    ne alsınlar o zaman. benim param yok ama parası olan herkes passat audi biniyor. audiye mercedese binmeyen kimse yok ülkede.
    Cevapla
  • BLAUBERG 2 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki alman veya gavur seviciler çok kırılır ve üzüzürler böyle söylediğin için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle