Son dakika: Bayiler ve firmalardan yeni oyun! İkinci el otomobil piyasası yine yükselecek

Son dakika: Dünya çapında yaşanan çip krizi 2022'de sıfır araç pazarını olumsuz etkileyecek. Büyük firmalar bu durumu kendi lehine çevirmek için ikinci el araç toplamaya başladı. İkinci elde önümüzdeki dönemde fiyatların artması bekleniyor.

GİRİŞ 18.10.2021 08:35 GÜNCELLEME 18.10.2021 12:38
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Çip krizi, lojistik ve tedarik sorunu 2022 yılında da sıfır araç pazarını olumsuz etkileyecek. Bunu fırsata dönüştürmek isteyen bayi, kurumsal ikinci el araç firmaları ve büyük galeriler ikinci el araç toplamaya başladı. Elbette bu fiyatları da arttıracak.

Yaşanan gelişmeler Türkiye ve dünya otomotiv sektörünü de etkiliyor. Özelikle çip krizinden kaynaklı üretimde yaşanan aksaklıklar sıfır araç tedarikini aksattı. Yılın son aylarında vatandaşlar, yüksek faiz, artan kur ve farklı sebeplerden ötürü araç almakta temkinli davranınca ikinci el araç pazarı da durağanlaştı.

İkinci el araç fiyatlarının rayına oturduğunu belirten yetkililer, Kasım ayından itibaren ikinci el araç pazarında hareketlilik başlayacağını öngörüyor. Yetkililer, özellikle de sıfır araç üretimde ve tedarikinde yaşanan sıkıntıların 2022 yılına sarkma ihtimali ikinci el araç pazarına olumlu yansıyacağı söyledi.

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI ARTACAK

Gündemi ve ikinci el pazarını değerlendiren Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, "Özellikle Kasım ayından itibaren ikinci el araç pazarındaki talebin kademeli olarak Aralık ortasına doğru bir seyirde artacağını öngörüyoruz. Bu durum da ikinci el araç fiyatlarını bir miktar artıracaktır. Dolayısıyla şu anda ikinci el araç almak için çok doğru bir noktadayız" dedi.

Son dakika: Bayiler ve firmalardan yeni oyun! İkinci el otomobil piyasası yine yükselecek

BAYİLER ARAÇ TOPLAMAYA BAŞLADI

"Ekim ayından itibaren ikinci el ticareti yapan firmalar yeni bir döneme hazırlanıyor" diyen Yalçın, "Yaşanan gelişmeler 2022'nin ikinci el araç pazarı açısından hareketli geçeceğini gösteriyor. Bunu fark eden bayi, kurumsal ikinci el araç firmaları ve büyük galeriler, yeni yıla hazırlık için araç toplamaya başladı. Belirli bir havuz oluşturup ihtiyaçlara hızlı yanıt vermek istiyorlar" ifadesini kullandı.

YENİ DÖNEM ARAÇ SEÇENEĞİ OLANLARA YARAYACAK

İkinci el araç sektörüyle ilgili değerlendirmede bulunan Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş ise, “Denizli’de açılan şubemizle 30 hizmet noktasına ulaştık. Her bütçeye uygun, birçok farklı marka ve modelde araç seçeneği sunabilen çok yönlü kurumsal şirketler yeni dönemde avantajlı konuma geçecek. Sıfırdan yatırım maliyetleri gün geçtikçe artan otomotiv sektöründe bunu sağlamanın en hızlı yolu da mali yönü ve marka algısı güçlü, kurumsal şirketlerin bayi ağına katılmakla mümkün olacak" diye konuştu. 

EN ÇOK RENAULT MEGANE SATILDI

Cardata’nın açıkladığı verilere göre Ekim ayında en çok satan ikinci el araç Renault Meganeoldu. En çok tercih edilen ikinci araç Fiat Egea olurken, üçüncü araç modeli Volkswagen Passat oldu. Verilerine göre, Ekim’de en çok satılan ikinci el araçların ortalama fiyatı 219.560 TL olurken, bu araçların %60’ını sedan, %30’unu hatchback modeller oluşturdu.

KAYNAK: MİLAT GAZETESİ
YORUMLAR 38
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    İkinci el karaborsaya düştü. Zaten kimse ölmeyecek. Arttır fiyatı 200 lük arabayı yaz 300
    Cevapla
  • Varan aski 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle diye diye piyasanın anasını beklediniz yok şöyle yok böyle diye siz hangi milletten siniz lideri bi yıkıp ülkeyi batiramadiniz yuh artik be
    Cevapla
  • Bir Düşünce 2 yıl önce Şikayet Et
    Evden dışarı iş harici gereksiz çıkmayın.Akşamlari enerji tasarrufu için çıkılabilir. Zaten Corona var Her şey düşer.
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bi ara düşer bekle
    Cevapla
  • düşmeli 2 yıl önce Şikayet Et
    ikinci el araç fiyatları düşerse bu enflasyonun düşmesine de katkı sağlar. ikinci el araç fiyatları artmamalı. ikinci el araç fiyatları düşmeli.
    Cevapla
  • Düşer 2 yıl önce Şikayet Et
    İş harici marketler kapanınca oda enerji tasarrufu için evden çıkın.Bütün fiyatlar düşer.Vatandaş dediğin biraz uyanık olmalı.
    Cevapla
  • oyunu bozar 2 yıl önce Şikayet Et
    bir kaç tane kendi araba firmamız olursa ve kendi arabalarımız piyasaya çıkarsa bir daha böyle araba fiyatlarını artırıp milletimizin alım gücünü zayıflatma oyunlarına gidemezler bir daha. kendi arabalarımız çıkana kadarda temiz ikinci el araç ithal edebiliriz. 3-12 yaş arası , değişeni olmayan, 150 000 km yi geçmemiş temiz ve ucuz araçlar ithal edersek o zaman ikinci el araba fiyatları artmak yerine düşer. ikinci el araba fiyatları düşünce milletimizin alım gücü artar. refah seviyesi yükselir. bir tür ekonomik saldırı olan pahalılığı artırma oyunları da bize ekonomik saldırılar düzenleyenlerin oyunlarını bozar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle