Toyota, dünyanın en değerli otomobil markası odu

Toyota açıklamasına göre, 2004 yılından bu yana sektöründe birinci sırada yer alan şirket, marka değeri ile tüm sektörler içinde de bir önceki yıla kıyasla yine yerini sağlamlaştırarak 7'nciliğini sürdürdü.

Toyota, dünyanın en değerli otomobil markası odu
Toyota, dünyanın en değerli otomobil markası odu
GİRİŞ 28.10.2021 13:54 GÜNCELLEME 28.10.2021 14:49
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Toyota, Interbrand Marka Danışmanlığı Ajansı tarafından gerçekleştirilen "2021 Dünyanın En Değerli Markaları" araştırmasında, marka değerini geçen yıla oranla yüzde 5 artırarak tüm otomobil markaları arasında ilk sıradaki yerini korumayı başardı.

Toyota'nın marka değeri 51 milyar 995 milyon dolardan 54 milyar 107 milyon dolara yükseldi.

Raporda, dünya için daha fazlasının yapılması gerektiği belirtilerek, ekonomi, toplum, ülkeler, çevre ve canlılar için küresel bir dönüm noktasında olunduğu aktarıldı. Raporda, tüm bu sorunların kesiştiği noktada da iklim krizinin tüm canlılar üzerinde "hayal edilemez" etkileri olacağı kaydedildi.

Bu bağlamda Toyota, daha iyi mobilite çözümleri üretme kararlılığı ile birlikte çevreci otomobiller üretme felsefesini de devam ettirmesiyle toplumu düşük karbonlu bir geleceğe hazırladı. İlk kez 1997 yılında otomobil teknolojisinde devrim niteliğindeki hibrit teknolojisine sahip modelini sunan Toyota, hibrit otomobil satışlarında tüm dünyada 18 milyon 321 bini geçerek bu teknolojide öncü ve lider kimliğini pekiştirdi.

Toyota, şu ana kadar 18 milyondan daha fazla hibrit araç satışı gerçekleştirerek 140 milyon ton civarında karbondioksit salımını dengeleyecek 11 milyar ağacın oksijen salımına denk gelen bir orana ulaştı.

YORUMLAR 9
  • Kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Toyotaya laf soyleyenler diger markalar sifir sorunlu zaten :) Her marka arizali ama en az arizali sorunsuzu toyota..
    Cevapla
  • Ewo 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıl olmuş 2021 hala kronik problemle üretime devam ediyorlar .Sıfır aracta disk otmesi .Cozum: Balata traslama.Cam krikosu ötme çözüm : Yağlama. Neymiş sorunsuzmus.Marka değerine inanmayın bir sürü kronik problemi var.
    Cevapla
  • Abdullah Önen 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu laflara inanıp Toyota almaya kalkmayın, 2020 model araba, akü yüzünden 5 defa yolda kalmasına rağmen, aynı aküyü değiştirmeyip şarj ederek tekrar takıyorlar. Malesef bu haberler bizim sorunlarımızı çözmüyor
    Cevapla
  • Önder çil 2 yıl önce Şikayet Et
    En degerli otomobil markası oldugunu söyleniyor ama ama bir dünya markasına 2011 modeli beyaz araçlarında tavanda boyası dökülüyor kronik rahatsizlıgı var fabrika hatasını kabul ediyorlar ama aracımızin deger kaybını bize ödemiyorlar
    Cevapla
  • Şb 2 yıl önce Şikayet Et
    En değerli otomobil şirketi tesla,değeri 1 trilyon dolar
    Cevapla
  • Best 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam doğru söylüyor. Tesla nin piyasa değeri 1 trilyon doların üzerinde..
    Cevapla
  • Meçhul 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu eski para değerini unutun artık bir milyar desen daha doğru olurdu
    Cevapla
  • Musta 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika kole kafalı ben teslaya binmedim
    Cevapla
  • Karadenizli 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen bir trilyonun kaç milyar olduğunu biliyormusun da teslanın bir trilyon değeri olduğunu söylüyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle