BMW'den radikal karar! Çip krizine karşı sürpriz hamle!

Koronavirüs salgını sonrasında tüm dünyada çip tedarikinde sıkıntı yaşanmaya devam ediyor. Krizde otomotiv sektörü büyük yara alırken, Alman üretici BMW ile ilgili çok konuşulacak iddia ortaya atıldı.

BMW'den radikal karar! Çip krizine karşı sürpriz hamle!
BMW'den radikal karar! Çip krizine karşı sürpriz hamle!
GİRİŞ 06.11.2021 00:45 GÜNCELLEME 06.11.2021 00:45
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Küresel çapta yaşanan çip krizi otomotiv devlerini etkilemeye devam ediyor. Yaşanan kriz nedeniyle bugüne kadar tüm otomobil üreticileri derinden etkilendi.

BMW'DEN SÜRPRİZ KARAR!

Alman lüks otomobil üreticisi BMW, mevcut üretim seviyesinini korumak için radikal bir karar aldı.

BMW'nin yarı iletken çip arzı sıkıntısı nedeniyle bazı modellerinde dokunmatik ekran işlevini kaldıracağı iddia edildi.

BMW Multimedya ekranı

CNET'ten Steven Ewing imzalı haberde, İddialara göre karardan BMW 3, BMW 4, BMW X5, BMW X6,  BMW X7, BMW Z4 modelleri etkilenecek.

Dünyanın önde gelen otomobil firmalarının yaşadığı üretim aksaması milyarlarca dolarlık zararın da önünü açtı. Çip arzında yaşanan sıkıntının küresel otomotiv endüstrisinin gelirini 80 milyar dolar azaltabileceği tahmin ediliyor.

BMW X6

Araç içi bilgisayar sistemlerinin gelişmesiyle çiplere daha çok ihtiyaç duyulan otomotiv endüstrisinde, salgının satışları olumsuz etkileyeceği endişesiyle çip siparişleri iptal edilmişti. Ancak elektronik firmalarının artan talebi otomotiv firmalarının piyasada çip bulamamasına neden olmuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 21
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ülkemizde sanayi çarşılarının delileri vardır g.antep konya Bursa Denizli gibi illerimizde çoktur otomotivdeki bazı makinalarda ki ğretenleri bile çözemediği sorunları bunlar çözereler hatta bazı temel yenilikler bunların sayesinde var olmuştur devşetimiz bunları bulsun ARGE kursun bunlara bakın göreceksiniz bunlar ne harikalar yaratır togg dada keşek böyle 10 deli olsaydı şimdi arabanız yollard idi 2minim çipide bunlar çözecektir
    Cevapla
  • Hasanbb 2 yıl önce Şikayet Et
    Araçları eğer mümkünse elektrikli yapın ama multimedya ve hayalet ekran olmasada olur.
    Cevapla
  • abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    bence bu krizin en önemli sebebi avrupa yani kendileri. yüksek işçilik ücretleri sebebiyle bütün ara yarımamul üretimini terketlemeleri ve bunu ucuz diye çin ve diğer doğu ülkelerine terketmeleri. hatırlarsanız pandeminin ilk günlerinde maske bile bulamıyorlardı çünkü maske üretecek küçük firmaları kapattılar böyle ürünleri çinden alıyorlardı. çin üretimi durdurunca veya yetişemeyince ortada kaldılar.. bütün ciddi çip üreticileri ya çin yada kore, taywan gibi ülkelerde şimdi de diğer yarımamul ürünlerin sıkıntısı başlayacak. Çin geçtiğimiz günlerde otomotiv hammaddesi olan magnezyum satışını durdurduğunu açıklamıştı. önümüzdeki 2022 avrupayı kriz bekliyor...
    Cevapla
  • Kimsesiz yaşar 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın en büyük çip üreticisi amerika . çip üretimi için gerekli hammadde tedarikçisi de çin dir .
    Cevapla
  • otokolik 2 yıl önce Şikayet Et
    çipler yokkende oto üretiliyordu,bana tercih sunsalar kesinlikle çipsiz mekanik oto tercih ederim.
    Cevapla
  • Akın 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi çipimizi üretip satalım, alan olmayalım satan olalım. Yerli arabamız dünyada bir numara olacak. Çip dahil herşey yerli olsun. Herşey ülkemizde üretilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle