Elon Musk'tan Tesla anketi! Sonuç ne çıkarsa onu yapacak

Dünyanın en zengin ismi ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk, attığı tweet'le yine dikkat çekti. Musk, 62 milyonlu aşkın takipçisine Tesla hisselerinin yüzde 10'unu satmayı önerip önermediklerini sordu.

Elon Musk'tan Tesla anketi! Sonuç ne çıkarsa onu yapacak
Elon Musk'tan Tesla anketi! Sonuç ne çıkarsa onu yapacak
GİRİŞ 07.11.2021 16:28 GÜNCELLEME 07.11.2021 16:29

Tesla ve SpaceX'in kurucusu, dünyanın en zengin insanı Elon Musk yine attığı bir tweet'le gündemde.

ABD’de herhangi bir maaş geliri olmayan Elon Musk şahsi olarak şu an için vergi ödemiyor. Vergi ödemesi için hisse satışı yapması gereken Musk, bunun için Twitter’da Anket başlattı.

Musk 62 milyondan fazla takipçisine "Tesla hisselerimin yüzde 10'unu satmayı öneriyorum, destekliyor musunuz?" diye sordu.

İş adamı Musk gerçekleşmemiş kazançlardan büyük gelir elde ettiğini söyleyip vergi ödemek için Tesla’da bulunan hisselerinin yüzde 10’unu satmayı önerdi. Ankete 3 milyona yakın oy kullanıldı. Musk, anketten çıkacak sonuca göre Tesla hisselerini satacağını taahhüt etti.

ABD'de bazı demokratlar "milyarderler vergisi" adında yeni bir vergiyi gündeme getirmişti.

Musk "Hiçbir yerden nakit olarak bir maaş ya da bonus almıyorum. Elimde sadece hisselerim var ve bu vergiyi ödeyebilmemin tek yolu da hisse satmak" dedi.

Anket sonucunda, Elon Musk sahibi olduğu elektrik araç üreticisi Tesla'nın yüzde 10 hissesini satarsa, yaklaşık 21 milyar dolar nakit elde etmiş olacak