Mercedes'in yeni C Serisi kendi rekorunu kıracak mı?

Yeni nesil S-Serisi’nden bir hayli ilham alan Mercedes-Benz C-Serisi, ülkemizde ilk olarak sedan gövde tipi, tek motor ve tek donanım seçeneği ile satışa sunulmuştu. İşte Mercedes C 200 4 MATIC modelinin merak edilen tüm detayları...

Mercedes'in yeni C Serisi kendi rekorunu kıracak mı?
Mercedes'in yeni C Serisi kendi rekorunu kıracak mı?
GİRİŞ 25.11.2021 17:42 GÜNCELLEME 25.11.2021 17:43

Yeni Mercedes C serisi için İzmir’de test sürüşü gerçekleştirdik. Yeni C serisine kavuşmanın ilk heyecanıydı. İzmir – Aydın arası uzun yol testi ciddi anlamda heyecan vericiydi.

TASARIM

2014- 2021 yılları arasında kasada değişikliğe gitmeyen C serisi, 10 buçuk milyon adet satarak çok iddialı rakamları yakalıyordu. Yeni kasasında da özellikle dış tasarımda çok radikal değişikliklere imza atmayan model, içeride ve motorda büyük değişikliklere gitmiş. Ön tarafta, Izgara ve farlar dışında çok fazla değişikliğe gitmeyen marka, yan tasarımdaki minimalliğini de korumuş. Çok abartı olmayan keskin hatlarla birlikte o sadelik de korunmuş. Arka tarafta C serisinde ilk defa çift stop far grubu kullanılmış. Çok da estetik olmuş.

 İçerisi artık bambaşka bir görünüme kavuşmuş. Yeni bilgi eğlence ekranı, yepyeni dijital kadranlar, yeni tasarım koltuklar, yeni direksiyon simidi, daha modern bir ön konsol, yani hemen hemen her şey yeni. Yeni C serisine oturur oturmaz farklı bir araca bindiğinizi hissediyorsunuz. Yenilikler bununla da bitmiyor. Artık AMG paket alacaklara açık renk koltuk seçeneği de yer alacak. Teknoloji olarak bir çok donanıma sahip olan modeli şimdilik tek donanım olan EDİTİON paketle satın alabileceksiniz.

ARTI – EKSİ KÖŞEMİZ

+ İçerideki tasarım muhteşem olmuş. Özellikle yeni bilgi eğlence ekranı hem kullanışlılığı hem de görüntüsüyle oldukça etkileyici.
+ Motor performansı çok daha ileriler taşınmış. Kaputun altında artık 20 beygir daha fazla var. 204 HP
+ Yol tutuşu bildiğiniz MERCEDES.
+ Ara hızlanmaları yeni motor kombinasyonlarıyla çok daha başarılı.
+ Kalkışlarda itme tepkileri ve TORK gücü heyecan verici.
+ Yalıtım şahane olmuş. 120 KM/H hızların üstünde bile ses yok denecek kadar az ..
+ Dijital gösterge paneli artık daha estetik görünüyor.



EKSİLER

Yarım günlük testimiz boyunca çok eksi noktasına rastlamasak da İstanbul’da uzun testimizde bu alanı daha detaylı konuşabiliriz. Daha detaylı bilgilere videomuzdan ulaşabilirsiniz.

MOTOR ÖZELLİKLERİ VE TEKNİK YENİLİKLER

Motor gücü 20 beygir arttırıldı.
C-Serisi'nin yeni dinamik yürüyen aksamında, yeni bir dört kollu ön aks ve çok kollu arka aks kullanılıyor.

İsteğe bağlı olarak sertliği seçilebilen süspansiyon ve spor süspansiyon da seçilebiliyor.
İsteğe bağlı olarak sunulan bir diğer özellik de arka aks yönlendirme sistemi. Arka akstaki 2,5 derecelik yönlendirme açısı, dönüş çapını 40 cm azaltarak 11,05 metreye düşürüyor.

Dört tekerlekten çekişli seçeneklerindeki 4MATIC de geliştirildi. Yeni ön aks daha yüksek tork aktarımına olanak sağlanıyor ve ideal aks yükü dağılımı ile üstün sürüş dinamikleri elde ediliyor.

Motor Hacmi: 1496 cc
Maksimum Güç: 204 BG
Maksimum Tork: 300 NM
Yakıt Tüketimi:  Test TÜKETİMİ Karma 7.5 Litre /  350 km
0-100 KM/S Hızlanma:  7.1 sn
Maksimum Hız:  241 km/s

FİYATI: Yeni C-Serisi'nin Türkiye fiyatı 977.000 TL'den başlıyor...

KAYNAK: HABER7 / SERKAN SARAÇ