Smart'ın yeni modeli, gelecek yıl Çin'de piyasaya çıkacak

Daimler ve büyük Çinli hissedarı Geely, Çin üretimi Smart binek otomobilini gelecek yıl piyasaya sunmaya kararlı.

Smart'ın yeni modeli, gelecek yıl Çin'de piyasaya çıkacak
Smart'ın yeni modeli, gelecek yıl Çin'de piyasaya çıkacak
GİRİŞ 28.11.2021 17:37 GÜNCELLEME 28.11.2021 17:37

Daimler’in Çin yetkilisi Hubertus Troska, 25 Kasım Perşembe günü çevrimiçi bir düzenlemede söz konusu girişimin çok iyi ilerlemekte bulunduğunu açıkladı. Küçücük bir aracın bir SUV’a dönüştürülme bağlamında yeni Smart otomobile ilişkin bir açıklama Münih kentinde eylül ayında sunulmuştu.

Öte yandan Zhejiang Geely Holding Group ile Mercedes-Benz, Smart araç üretimi için bir ortak şirket kurmuş bulunuyor. Bu arada Troska Daimler'in, Almanya’da olduğu gibi, Çin’de de elektronik parçaların ve yarı iletkenlerin yoksunluğunu çektiğini belirtti. Buna karşılık, Çin çoktandır Mercedes-Benz markalı binek arabalarının en önemli pazarı. Esasen adı geçen markanın toplam küresel sürümünün yüzde 35 kadarlık bölümü bu piyasa tarafından çekiliyor. Dolayısıyla, Troska’nın da belirttiği üzere burada talep çok yüksek; zira korona salgınından sonra dünyanın tüm ülkelerinden daha erken kendine gelen ülke Çin oldu.

Otomotiv grubu, geçtiğimiz ay içinde, Beijing bölgesinde yeni bir teknik merkez açtı. Burada, sayıları bini aşan mühendis ve uzman, başka konular arasında, özellikle araçların dijitalizasyonu ve yardımcı sürücü sistemleri konusunda çalışıyor.