Otomotiv bayiine stokçuluk cezası! Bakanlık duyurdu

Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nca İzmir’de bir otomotiv bayiine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle para cezası verildiğini duyurdu.

GİRİŞ 10.12.2021 18:00 GÜNCELLEME 10.12.2021 19:04
Bu Habere 380 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, tüm sektörlerde tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için zorunlu olan ve hizmetlerde yapılan haksız fiyat artışları ile tüketicilerin mallara ulaşmasının engellenmesine sebep olan stokçuluk faaliyetlerine yönelik suiistimallerin yakından takip edildiği kaydedildi.

CAYDIRICI TEDBİRLER ALINDI

Açıklamada, arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarına ve kurallı serbest piyasayı bozucu faaliyetlere karşı caydırıcı tedbirler alındığı belirtilerek, bakanlık tarafından mevzuat çerçevesinde tüm imkanların seferber edildiği aktarıldı.

ÜST SINIRDAN CEZA VERİLDİ

Açıklamada, bu kapsamda Ticaret Bakanlığına bağlı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından İzmir’de bir otomotiv bayiine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle ceza üst sınırı olan 545 bin 550 lira idari para cezası verildiği kaydedildi.

YORUMLAR 380
  • 1009 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok komik bir ceza olmuş.
    Cevapla
  • Kılıçarslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sadece 1 bayii,, diğerleri ne olacak. Adamlar İstanbul'da 5 katlı otoparkı kapatmışlar, tamamı sıfır araç dolu.. 1 kat tamamen Renault, 1 kat tamamen Volkswagen.. daha neler neler.. Bunu yapanlar vatan hainidir net konuşuyorum. Faizler düşüyor, ev fiyattları düşeceğine %50 zam yiyor. Bizdeki kadar vatan haini başka ülke yoktur emin olun. Zam yapanda, stokçuluk yapanda, devleti zarar uğratmak için yüklü miktarda dolar toplayan da yok olsun inşallah..
    Cevapla
  • Mustafa genc 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence derecesine göre sınırlı kapatma cezası verilmeli
    Cevapla
  • Dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Cezada amaç caydırıcılık olmalı stoktaki tüm araçlara el konmalıydı bakın ertesi gün piyasada araba dolardı yağ vs. aynı
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    500 bin ceza çok komik bir rakam elindeki araçlara el koyucaksin ibret olucak aleme 2 yüksek model araç satsa zaten 500 kérı var adamların 250 binlik arac 500 oldu zaten devletin gücünü görmezlerse bunlar millete kan kusturcaklar
    Cevapla
  • Ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakalanan malın değerine göre ceza yapılmazsa işe yaramaz caydırmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle